Orientační nabídka


 

Začala třídenní návštěva prezidenta Miloše Zemana v Ústeckém kraji

Miloš Zeman
V úterý 3. října zahájil dopoledne svou třídenní návštěvu Ústeckého kraje prezident České republiky Miloš Zeman. Úterý stráví v Bílině a v Mostě. Postupně během dalších dvou dnů navštíví i Lounsko, Chomutovsko i Děčínsko. Návštěvu zakončí prezident Miloš Zeman ve čtvrtek ve Šluknovském výběžku.
Tisková zpráva ze dne 3. října 2017
 

 
 

Před budovou Krajského úřadu Ústeckého kraje (KÚÚK) přivítal prezidenta a první dámu Ivanu Zemanovou hejtman Oldřich Bubeníček s chotí Jitkou Bubeníčkovou. Po krátkém setkání obou párů následovalo setkání prezidenta ČR se zastupiteli Ústeckého kraje, kde dostal prezident z rukou hejtmana Oldřicha Bubeníčka krbovou sestavu, kterou vyrobili žáci SOŠ a SOU Roudnice nad Labem a dále si odvezl regionální výrobky Ústeckého kraje včetně jablek ze Zahrady Čech.

„Jezdím sem k vám na sever rád. Oceňuji zvláště pokrok, který je ve vašem regionu patrný,“ uvedl při svém projevu Miloš Zeman. Se zastupiteli také besedoval na témata ohledně možných dalších památek UNESCO či splavnosti Labe.

Následovala krátká beseda s řediteli příspěvkových organizací zřizovaných Ústeckým krajem a se členy Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje.

Během prvního dne pobytu navštíví prezident v doprovodu hejtmana město Bílina, kde se prezident setká na Mírovém náměstí s obyvateli města. Z Bíliny pak pojede do Mostu, kde v divadle oslaví s přítomnými Den seniorů. Tuto tradiční akci pořádá Krajská rada seniorů; letos tak předá ceny pro výherce seniorské soutěže sám prezident Zeman.  

Svůj separátní program má i manželka prezidenta, která navštívila s Jitkou Bubeníčkovou Psí domov Řepnice na Litoměřicku a Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích.

Prezident Miloš Zeman zavítal do Ústeckého kraje již popáté. První návštěva se uskutečnila v roce 2013, v roce 2015 přicestoval do našeho kraje hned dvakrát.

01
Popáté navštívil prezident Miloš Zeman Ústecký kraj. Na Krajském úřadě Ústeckého kraje ho v úterý přivítal hejtman Oldřich Bubeníček (vlevo).

02
Na hejtmanství prezident promluvil k zastupitelům kraje.

03
Prezident Miloš Zeman dostal od studentů SOŠ a SOU Roudnice na Labem krásný dárek v podobě krbového nářadí. Dále si pak prezident odnesl regionální výrobky Ústeckého kraje.

 

 
 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 3.10.2017 / 3.10.2017 | Zveřejnit od: 3.10.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém