Orientační nabídka


 

Žáci dostali ocenění z rukou švýcarského velvyslance

Do Ústí nad Labem zavítal na návštěvu velvyslanec švýcarské konfederace Phillipe Guex. Ten si zde mimo jiné prohlédl jedinečnou panelovou výstavu „Mohou technologie zachránit svět?“ Dvacet panelů představuje úspěšné exportní projekty vyvinuté či vytvořené právě ve Švýcarsku.
Tisková zpráva ze dne 5. května 2023
Švýcarský velvyslanec
 

 
 
Výstavu doplnila i studentská soutěž „Swiss Cleantech – Změna začíná s tebou!“, která byla určena žákům a studentům základních a středních škol v Ústeckém kraji. Ti si pro krátkou esej vybírají z témat jako čistá voda, cenově dostupná energie, inovace v průmyslu, odpovědná spotřeba nebo opatření vedoucí k ochraně klimatu.

A právě v krásných prostorách Císařského sálu Muzea města Ústí nad Labem se uskutečnilo vyhlášení výsledků této soutěže, kde se zaskvěli také žáci Střední průmyslové školy stavební a Střední odborné školy stavební a technické, Ústí nad Labem.

Žáci prvních ročníků v hodinách ekologie zpracovali na každé téma jeden příspěvek. Třída 1TEZ získala ocenění za práci Instalace senzorů do trolejbusů a autobusů pro monitoring vozovek, třída 1TR se umístila na 3. místě za Získání dotace na fotovoltaiku střech ve městě a 2. místo získala třída 1ZE za příspěvek Využití srážkové vody z budov. O to větší radost žáků byla, když jim ceny předával švýcarský velvyslanec Philippe Guex.

„Jsme rádi, že se povedlo soutěž i výstavu poprvé propojit právě v Ústeckém kraji. A doufám, že i tento region by se mohl brzy stát lídrem v oblasti udržitelných technologií, které povedou k lepšímu životnímu prostředí, propojení vědy, vývoje a výroby a celkově k bohatší společnosti obyvatel,“ řekla Soňa Kritzlerová ze Švýcarského velvyslanectví, jež byla jedním z porotců soutěže.

Žáci Střední průmyslové školy stavební a Střední odborné školy stavební a technické, Ústí nad Labem na vyhlášení výsledků soutěže. Druhý zprava švýcarský velvyslanec Phillipe Guex.
Žáci Střední průmyslové školy stavební a Střední odborné školy stavební a technické, Ústí nad Labem na vyhlášení výsledků. Druhý zprava švýcarský velvyslanec Phillipe Guex

Žáci
 

Diplomy pro oceněné
Diplomy pro oceněné

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 5.5.2023 / 5.5.2023 | Zveřejnit od: 5.5.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém