Orientační nabídka


 

Žáci předvedli své hbité prsty v krajském kole soutěže MČR v psaní na klávesnici

foto
V úterý 22. března se konalo na OA a SOŠ gen. Fr. Fajtla v Lounech krajské kolo soutěže MČR žáků v opisu textu na klávesnici, korektuře textu a wordprocessingu. Soutěže se zúčastnilo 58 soutěžících z 15 škol celého Ústeckého kraje.
 

 
 

Po slavnostním zahájení v aule školy, kde studenty a jejich doprovod přivítala ředitelka školy Simona Vágnerová a hosté z Krajského úřadu Ústeckého kraje, úspěšně proběhly jednotlivé disciplíny. K vyhodnocení jednotlivých prací byl využit opravný program ZAV- Jury. Soutěž se stala také příležitostí k přátelskému setkání žáků i vyučujících z celého kraje, mezi studenty a pedagogy zavítali Martin Strakoš, předseda Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost a Jan Kobliha z krajského úřadu.

Závěrečné zhodnocení celého dne a předání diplomů, pohárů pro vítěze a zajímavých věcných cen proběhlo odpoledne v aule školy. Na prvních místech se umístili Tomáš Varga (Podkrušnohorské gymnázium Most), Nikola Zamrazilová (OA a SOŠ Louny) a Martina Růžičková (EOA Děčín).

Vítězové se zúčastní celorepublikového kola na VOŠ a SOŠ Nový Bydžov, kam je nominuje Národní ústav pro vzdělávání Praha. Přejeme jim hodně úspěchů a tím důstojnou reprezentaci Ústeckého kraje, zdůraznila Vágnerová. Setkání žáků z různých škol při této akci podporuje jejich soutěživost, píli a trpělivost. Výsledky je motivují k dalším aktivitám, umožní vyniknout žákům, kteří rozvoji svého talentu věnovali mimořádné úsilí, práci na počítači chápou jako koníčka a jsou ochotni obětovat mnoho času cílevědomému tréninku.

Studentům i jejich doprovázejícím pedagogům se líbil i doprovodný program - polední procházka po Lounech zakončená výstupem na věž Chrámu sv. Mikuláše, kde obdivovali výhled do Českého středohoří.

A jak dopadli studenti pořádající školy? Výborně. V kategorii korektura textu zcela ovládla první tři místa Nikola Zamrazilová, Michaela Spišáková a Pavlína Šnejdrová. Tomáš Hnatjuk s rychlostí 358,1 úh./min. získal 4. místo v kategorii psaní na klávesnici. Děkujeme všem zúčastněným studentům za reprezentaci školy, přejeme hbité prsty a hodně trpělivosti do dalších soutěží.


Reportáž ze soutěže zde https://www.youtube.com/watchv=5NMDE1AcSjE&index=2&list=PLSbXYqI4oMyQ_77GkSUatxbwsCtHpA8bz


Zdroj: Mgr. Jaroslava Kuhnová
OA a SOŠ gen. Fr. Fajtla Louny


foto
Žáci předvedli pozoruhodné výkony.

foto
Ceny pro ty, kteří měli nejhbitější prsty a obstáli v jednotlivých disciplínách.

foto

                                                                  Tomáš Varga, Podkrušnohorské gymnázium Most

foto

                                                                         Nikola Zamrazilová, OA a SOŠ gen.F.Fajtla, Louny

foto

                                                                          Martina Růžičková, Evropská OA Děčín

 

 

 

 

 


 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 31.3.2016 / 31.3.2016
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Rok 2016
 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém