Orientační nabídka


 

Žáci prim gymnázií Ústeckého kraje uspěli ve finále mezinárodní matematické soutěže

foto
Ve dnech 10. a 11. června 2016 se ve městě Annaberg-Buchholz (SRN) uskutečnilo finálové kolo 23. ročníku mezinárodní matematické soutěže Adama Riese. Účastníky tohoto finálového kola byli žáci prim gymnázií Ústeckého kraje a pátých tříd gymnázií spolkových zemí Sasko, Bavorsko/Oberfranken a Duryňsko, kteří úspěšně absolvovali předcházející regionální kola soutěže.
 

 
 
Česká část výpravy se v letošním roce skládala z žáků Gymnázia Kadaň, Gymnázia Litoměřice, Gymnázia Lovosice, Gymnázia Louny, Gymnázia Teplice, Gymnázia Roudnice nad Labem a Gymnázia Žatec.

Hlavní část soutěže se uskutečnila v sobotu v budově Gymnázia Sv. Anny ve městě Annaberg-Buchholz. Řešené úlohy se v této soutěži svou povahou liší od běžných matematických úloh a v mnoha případech mají přímou návaznost na dobu, ve které žil a zabýval se matematikou Adam Ries, významný německý matematik 16. století.

Mladí matematici, kteří v letošním ročníku reprezentovali Ústecký kraj, si ve velmi silné konkurenci matematiků dalších zúčastněných spolkových zemí vedli opravdu skvěle. Vítězství a první cenu vybojoval Vojtěch Kysilka z Gymnázia Roudnice nad Labem a třetí cenu získali Anežka Smíšková z Gymnázia Louny a Radim Krejbich z Gymnázia Lovosice. Tento výsledek vypovídá o kvalitní přípravě a vysoké úrovni znalostí a schopností našich žáků.

„Chtěl bych poděkovat všem žákům, kteří se letošního ročníku soutěže zúčastnili, gratuluji úspěšným řešitelům závěrečného kola soutěže,“ řekl kantor Michal Smatana z mosteckého Podkrušnohorského gymnázia. „V neposlední řadě patří poděkovaní také vyučujícím, kteří studenty připravovali, a všem, kteří se podíleli na organizaci a zajištění letošního ročníku soutěže, a to zejména Ústeckému kraji, hejtmanovi Ústeckého kraje Oldřichu Bubeníčkovi, který převzal osobní záštitu nad českou částí soutěže a statutárnímu městu Most,“ dodal Smatana.

Zdroj: Podkrušnohorské gymnázium, Most

foto
Několik matematických úloh mělo přímou návaznost na dobu, ve které žil a zabýval se matematikou Adam Ries, významný německý matematik 16. století.

foto

foto

foto

foto

foto

foto


 



 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 15.6.2016 / 15.6.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém