Orientační nabídka


 

Žáci speciální školy Arkadie Teplice uspěli na abilympiádě v Praze

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Abilympiáda
V Jedličkově ústavu na Pražském hradě se již po osmé konala česká abilympiáda pro děti a mládež. Jedná se o soutěžní přehlídku schopností a dovedností osob se zdravotním postižením v profesních i volnočasových aktivitách.
 

 
 

V Jedličkově ústavu na Pražském hradě se již po osmé konala česká abilympiáda pro děti a mládež. Jedná se o soutěžní přehlídku schopností a dovedností osob se zdravotním postižením v profesních i volnočasových aktivitách.

Pro ty, kdož nelenoší a rozvíjí své pracovní dovednosti a osobní schopnosti se koná každý rok tato významná akce, které se i letos zúčastnilo družstvo teplické Arkadie. Do letošní dětské abilympiády se přihlásilo 132 soutěžících, z toho 9 žáků speciálních škol navštěvujících právě tuto společnost pro komplexní péči o zdravotně postižené - Arkadii. Mladí jedinci se zdravotním postižením mají pak možnost předvést své úspěchy a dovednosti při zaměstnání v chráněných dílnách.

 

„Příprava na budoucí pracovní uplatnění má v Arkadii významnou tradici. Pedagogové se rozvíjení pracovních dovedností věnují systematicky v řadě předmětů. Škola úzce spolupracuje s chráněnými dílnami, starší žáci sem chodí na pravidelnou praxi. Účast na abilympiádách je samozřejmou součástí tohoto snažení a umístění v nich je pro žáky významnou motivací,“popisuje situaci tiskový mluvčí společnosti Arkadie Josef Hon.

Medaile se rozdávaly skutečně těm nejlepším. Z Arkadie na nejvyšším stupni v malování uspěla Lucka Klinská, v cukrářství Bára Nováková a v malování na sklo Míša Drašnerová. Hezké umístění získali i Miloš Jelimetský v počítačových hrách, Patrik Svoboda v malování na sklo, Martin Slavík v keramice a Martin Gabriel ve tkaní.

 

Pořádáním abilympiády pověřila v roce 2001 Jedličkův ústav Česká abilympijská asociace, která má nad touto významnou akcí pro zdravotně postižené patronát a při její organizaci s ústavem úzce spolupracuje.

 

Připravil:

Soňa Poupětová

oddělení tiskových informací

kancelář hejtmanky Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

+420 475 657 741

poupetova.s@kr-ustecky.cz

 

1

Martin Slavík při práci s keramickou hlínou

2

Bára Nováková dokončuje svůj dort v disciplíně cukrářství

3

Lucka Klinská na nejvyšším stupni za malování
4

Míša Drašnerová, Lucie Klinská Bára Nováková - vítězky jednotlivých soutěží

 

Foto: Jitka Petrová

 
Zodpovídá: Soňa Poupětová
Vytvořeno / změněno: 20.5.2009 / 20.5.2009 | Zveřejnit od-do: 20.5.2009-20.6.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém