Orientační nabídka


 

Žáci vědí, jak se bezpečně chovat na internetu. Získali za to ceny

V prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje se uskutečnilo vyhlášení vítězů a předání cen vylosovaným řešitelům soutěžního kvízu z projektu Kraje pro bezpečný internet, určenému především žákům a studentům. Ceny vylosovaným a vítězi finálového kola kvízu předala radní pro školství, mládež a tělovýchovu Jindra Zalabáková.
Tisková zpráva ze dne 2. května 2023
Kraj pro bezpečný internet
 

 
 
Tento projekt se snaží šířit osvětu převážně mezi dětmi a mládeží. Smyslem soutěže je podpora prevence v oblasti elektronické bezpečnosti mládeže a preventivní aktivity snižující míru elektronické kriminality na území jednotlivých krajů.

Do znalostního kvízu se v Ústeckém kraji zapojilo 1 491 žáků základních a středních škol. Ti  zvídavější si mohli vyzkoušet Kvíz PLUS. A právě jeho vítězkou se stala Lucie Hovorková z Gymnázia Jateční, Ústí nad Labem. Na druhém místě se umístil Tomáš Nedvěd ze Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademie v Kadani a na třetím místě skončil Filip Skalický ze Střední odborné školy energetické a stavební, Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy v Chomutově.

Vítězka krajského kola postupuje do celorepublikového finále, které uskuteční 13. června v Praze. „Chtěla bych poblahopřát všem oceněným, zvláště pak dívkám. Tato soutěž jasně ukázala, že svět IT už není jen mužská záležitost. Navíc jsem moc ráda, že se v rámci virtuálního světa díky této soutěži nezapomíná na tak vážný problém, jakým je kyberšikana a vůbec celá elektronická bezpečnost,“ sdělila radní Jindra Zalabáková.

Projekt Kraje pro bezpečný internet vzdělává v problematice bezpečného užívání internetu již deset let veřejnost (děti, rodiče, seniory), pedagogy a sociální pracovníky. 

A především pro mládež je připraven první podcast z desetidílného seriálu KyberGuru. Podcastový seriál tak volně navazuje na šedesát vzdělávacích videí projektu Kraje pro bezpečný internet.

Zdarma si je můžete prohlédnout na youtubovém kanálu KPBI – Kraje pro bezpečný internet, podcasty si poslechněte i na Spotify nebo Google Podcast.

Ceny předávala radní Jindra Zalabáková (vpravo), zástupkyně firmy Gordic Andrea Arnoldová (druhá zleva) a zástupce společnosti Microsoft Karel Klatovský.
Ceny předávala radní Jindra Zalabáková (vpravo), zástupkyně firmy Gordic Andrea Arnoldová (druhá zleva) a zástupce společnosti Microsoft Karel Klatovský

Vítězové dostali diplomy a věcné ceny
Vítězové dostali diplomy a věcné ceny

 

Vítězka krajského kola Lucie Hovorková z Gymnázia Jateční v Ústí nad Labem
Vítězka krajského kola Lucie Hovorková (druhá zprava) z Gymnázia Jateční v Ústí nad Labem

Společná fotografie oceněných
Společná fotografie oceněných

 

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 2.5.2023 / 2.5.2023 | Zveřejnit od: 2.5.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém