Orientační nabídka


 

Žádná pošta se v Ústeckém kraji rušit nebude bez souhlasu obce

cp
Bez jasného souhlasu obce se žádná pobočka České pošty v Ústeckém kraji rušit nebude. Potvrdili to v úterý 19. března při společném jednání ředitelka České pošty pro Severní Čechy Olga Syková a hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.
 

 
 

„Starostové obcí, kterých by se transformace pošty mohla dotknout, dostávají podrobné informace o našem postupu. Záleží vždy na vyjádření starostů, podle toho zajistíme příslušné poštovní služby,“ uvedla Olga Syková.

„Chápu, že z ekonomických důvodů naprosto nerentabilní pošty nemůže Česká pošta provozovat do nekonečna. Paní ředitelka nás informovala o současné situaci a potvrdila to, že bez souhlasu starostů jednotlivých obcí k žádným změnám nedojde,“ řekl pro Český rozhlas po jednání hejtman Oldřich Bubeníček.

Zrušení poštovních poboček se letos v Ústeckém kraji má týkat 17 obcí. Nahradit je mají tzv. výdejní místa nebo služby poštovních partnerů. Pro zásilky by si tak lidé chodili třeba do místních obchodů, hostinců nebo obecních úřadů. Na řadě míst už tento systém funguje. Vedle služeb „Partner“ a „Výdejní místo“ zajišťuje pošta též mobilní služby, tedy rozvoz zásilek po jednotlivých obcích. Spolu s mobilním doručováním lze tento systém využít i pro další poštovní služby, jako je například podání zásilek či výběr peněz.

O postupu České pošty a o budoucnosti poštovních úřadů na vesnicích budou ve čtvrtek jednat hejtmani na zasedání Asociace krajů ČR s generálním ředitelem České pošty.

g
Oldřich Bubeníček vítá ředitelku Olgu Sykovou

h
Interview pro Český rozhlas

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 20.3.2013 / 20.3.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém