Orientační nabídka


 

Žádost

Poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, žádost doručená povinnému subjektu dne 18. 5. 2020.
 

 
 

Dotaz žadatele:

„Hezký den,

ráda bych se, podle zákona 106 o svobodném přístupu k informacím, zeptala na nákupy respirátorů kraji a hl.m. Prahou:

1. Od kterých firem konkrétně jste respirátory nakoupili? Proč právě od těchto?

2. Kolik firem Vám respirátory nabízelo? Koho konkrétně jste odmítli a proč?

3. Jak probíhal výběr dodavatelů? Měl kraj nějaké kritéria a jaká? Měl (má) kraj nějaký tým, který se dodávkami respirátorů zabývá? Kdo v něm je? Je v něm někdo, kdo má s těmito osobními ochrannými pomůckami zkušenost?

4. Kontrolovali jste nějak - a jak - kvalitu dodávek?

5. Kontrolovali jste nějak - a jak - zda má nabízený výrobek certifikát?“

 

Odpověď:

 

Krajský úřad Ústeckého kraje obdržel dne 19. 5. 2020 Vaši žádost (evidovaná pod Č.j.: KUUK/083400/2020) o poskytnutí informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím v platném znění (dále jen „InfZ“), týkající se nákupu respirátorů.

Na základě Vaší žádosti Vám zasílám vyjádření k požadovaným informacím. V souladu s ustanovením § 14 odst. 5 písm. d) InfZ k jednotlivým bodům žádosti sděluji:

1. Od kterých firem konkrétně jste respirátory nakoupili? Proč právě od těchto?

 Nákup respirátorů byl realizován od firmy ADLER Czech a.s. a od společnosti Nanologix Corporation s.r.o. Tyto firmy nám byly schopny garantovat kvalitu materiálu. Dodat požadované množství v krátké době a zároveň byly oproti jiným nabídkám cenově výhodné. Dalším kritériem bylo i to, že se jednalo o firmy sídlící na území Ústeckého kraje.

 

2. Kolik firem Vám respirátory nabízelo? Koho konkrétně jste odmítli a proč?

 Všechny nabídky OOP byli evidovány v Seznamu potencionálních dodavatelů. Svou nabídku OOP zaslalo cca 50 dodavatelů. Někteří svou nabídku zaslali opakovaně a to na základě vývoje nasycenosti trhu potažmo vývoje cen. Někteří byli vyzváni, aby svou nabídku upřesnili. Nebyli preferováni dodavatelé, kteří vyžadovali platbu předem, nebyli schopni dodat požadované množství v určeném čase, nedoložili kvalitu či původ nabízeného zboží, byli cenově nevýhodní a jejich zboží se nenacházelo na území České republiky.

 

3. Jak probíhal výběr dodavatelů? Měl kraj nějaké kritéria, a jaká? Měl (má) kraj nějaký tým, který se dodávkami respirátorů zabývá? Kdo v něm je? Je v něm někdo, kdo má s těmito osobními ochrannými pomůckami zkušenost?

 Kritéria: kvalita – doložení certifikátu nebo prohlášení o shodě, cena, požadované množství, rychlost dodávky.

 Nákup probíhal prostřednictví Odboru kanceláře hejtman – Oddělení krizového řízení. Pracovníci tohoto oddělení mají dlouholeté zkušenosti s nákupy ochranných prostředků. Dále probíhaly konzultace se Zdravotnickou záchrannou službou Ústeckého kraje, p. o., Krajským ředitelstvím Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, Krajskou hygienickou stanicí Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem a zainteresovanými odbory krajského úřadu.

 

4. Kontrolovali jste nějak - a jak - kvalitu dodávek?

 Kvalita dodávek byla porovnávána s předloženými vzorky.

 

5. Kontrolovali jste nějak - a jak - zda má nabízený výrobek certifikát?

 Všechny pořízené OOP měli příslušné certifikace nebo prohlášení o shodě

 
Zodpovídá: Mgr.Sylva Smutná
Vytvořeno / změněno: 27.5.2020 / 27.5.2020
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém