Orientační nabídka


 

Žádost

Poskytnutí informace dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, žádost doručená povinnému subjektu dne 6. 3. 2021.
 

Odkazy


 
 

Dotaz žadatele:

https://chomutovsky.denik.cz/zpravy_region/ockovani-maraton-nemocnice-kadan-vakcina-covid-20210306.html

 

ve výše uvedeném článku je uvedeno několik informací, které mi nejsou jasné, možná jde o porušení několika zákonů, možná došlo k trestnému činu, proto Vás žádám  o tyto informace:

1. v článku je uvedeno, že 3600 dávek vakcíny získal ředitel nemocnice Kadaň na základě dohody s Ústeckým krajem, prosím uveďte konkrétní osobu - Ústecký kraj zastupuje hejtman, který je i koordinátorem podle krizového zákona ? rozhodl to hejtman nebo pověřený koordinátor ?

2. Je tento postup v souladu se zákonem ohledně očkování proti covidu-19 ? Nebyl porušen uvedený zákon ?

3. dle mnou osobně ověřených a internetu dostupných informací - fotografií -  není nijak organizován pohyb před ani uvnitř očkovacího centra, lidé tam stojí bez rozestupů - rizikové i zdravé osoby ? kdo je za organizaci odpovědný ?

4. dle mnou osobně ověřených informací jsou očkovány i osoby mimo okres Chomutov ? nedochází tím k porušení stávajících zákonů a nařízení?

5. dle mnou osobně ověřených informací jsou očkovány i mimo stávající nařízení, osoby mladší 70 let, osoby nepracující ve vybraných profesích? nedochází tím k porušení stávajících zákonů a  nařízení?

6. operátorky údajně vyzývaly občany, aby přišli i s rodinnými příslušníky ?  nedochází tím k porušení stávajících zákonů a  nařízení?

7. proč nebyly přednostně očkovány osoby registrované v systému?  nedochází tím k porušení stávajících zákonů a nařízení?

8. ke stejnému porušování  stávajících zákonů a nařízení dochází v nemocnici Kadaň již od minulého týdne, je to pravda ?“

 

Odpověď:

Viz příloha  

 
Zodpovídá: Mgr.Sylva Smutná
Vytvořeno / změněno: 6.4.2021 / 6.4.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém