Orientační nabídka


 

Zahájení školního roku v centru Paprsek za účasti hejtmanky Jany Vaňhové

11
Hejtmanka Jana Vaňhová zahájila dnes školní rok v Základní škole Vojnovičova v Ústí nad Labem. Součástí školy je i centrum Paprsek, jehož zřizovatelem je Ústecký kraj. Centrum poskytuje speciální vzdělávací programy a postupy pro handicapované děti.
 

 
 

Tisková zpráva z 1. 9. 2010

 

Pod heslem „Hurá do školy!“ uvítala ZŠ Vojnovičova letošního prvního září 105 prvňáčků a dalších 30 budoucích školáků do dvou přípravných tříd. Ředitelka školy Jana Linhartová se pochlubila hejtmance s řadou aktivit, které škola nabízí žákům i jejich rodičům v průběhu školního roku. Například letošního dětského dne laděného ve středověkém stylu se v rozsáhlém areálu školy zúčastnilo 1 500 návštěvníků a nebyli to zdaleka jen žáci školy s rodiči. Škola se skládá z kmenové základní školy ve Vojnovičově ulici, školního klubu, školní jídelny a odloučeného pracoviště Paprsek ve Školní ulici, kde se nachází pět tříd pro děti s handicapem a školní družina.

Slavnostního zahájení školního roku a přivítání prvňáčků se spolu s hejtmankou Janou Vaňhovou zúčastnil Jan Řeřicha, náměstek ústeckého primátora a představitelé z partnerské společnosti AVE, která škole významně pomáhá.

„Přeji vám, dnešním prvňáčkům, aby se vám učení dařilo a líbilo, abyste poznali nové kamarády. Rodičům přeji, aby měli z výsledků svých školáků radost. Věřím, že učitelskému sboru se podaří nabídnout dětem zajímavé, nové a moderní postupy ve vzdělávání,“ řekla při zahájení školního roku Jana Vaňhová.

Hejtmanka navštívila i centrum Paprsek, který je jedinou školou tohoto typu v celém okrese Ústí nad Labem. Vzdělává a vychovává žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, děti tělesně, zdravotně či jinak handicapované a postižené. Ve škole jsou speciálně upravené učebny určené pro snížený počet žáků. Je zde nově zřízená a vybavená počítačová učebna s internetem, odpočinkové a relaxační zóny, učebna pro zdravotní a tělesnou výchovu a oddělení školní družiny. Spolu s učitelem a s dětmi pracují ve třídách i asistentky pedagoga. Většina žáků přechází po ukončení 5. ročníku na  kmenovou základní školu ve Vojnovičově ulici, která je také zcela bezbariérová.

Od dětí z Paprsku dostala hejtmanka dárek – obrázek s veselou letní krajinou. Na oplátku hejtmanka vybídla děti z Paprsku, aby nakreslily své zážitky z prázdnin a poslaly je na hejtmanství. „Rádi vašimi obrázky vyzdobíme prostory našeho úřadu a určitě připravíme pro nejlepší kreslíře odměny,“ dodala hejtmanka k improvizovanému vyhlášení výtvarné soutěže v Paprsku.

1
105 nových prvňáčků při zahájení školního roku na ZŠ Vojnovičova

2
Děti pozdravila hejtmanka Jana Vaňhová (vlevo) s ředitelkou ZŠ Janou Linhartovou.

3
Prvňáčci dostali od Ústeckého kraje malé dárky.

4

5

6a
Hejtmanka Jana Vaňhová mezi dětmi centra Paprsek.

7
Kdo se už těšil do školy, ať se přihlásí!

8
Hejmanku v Paprsku doprovázela Alena Piková, zástupkyně ředitleky ZŠ.

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 1.9.2010 / 1.9.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém