Orientační nabídka


 

Založen Destinační fond Českého Švýcarska

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Založen Destinační fond Českého Švýcarska
V centru Krásné Lípy, na jejím Křinickém náměstí, slouží přesně rok zdejší veřejnosti a samozřejmě také návštěvníkům od nás i z ciziny Dům Českého Švýcarska. K této příležitosti připravila na pátek 10. října obecně prospěšná společnost nesoucí název unikátního území zajímavou akci – Den Českého Švýcarska. Jeho součástí byly výukové programy pro školy, prohlídky jednotlivých expozic Domu a v rámci Nazelenalého zábavného odpoledne také ukázka tradičních řemesel, sportovní hry a soutěže nebo výstavka výrobků klientů agentury Pondělí. Byl tu také stánek Komunitního centra v Krásné Lípě. Podvečerní program pak završil koncert oblíbeného Spirituál Kvintetu.
 

 
 

Tisková zpráva z 13. října  2008

 

Založen Destinační fond Českého Švýcarska

 

V centru Krásné Lípy, na jejím Křinickém náměstí, slouží přesně rok zdejší veřejnosti a samozřejmě také návštěvníkům od nás i z ciziny Dům Českého Švýcarska. K této příležitosti připravila na pátek 10. října obecně prospěšná společnost nesoucí název unikátního území zajímavou akci – Den Českého Švýcarska. Jeho součástí byly výukové programy pro školy, prohlídky jednotlivých expozic Domu a v rámci Nazelenalého zábavného odpoledne také ukázka tradičních řemesel, sportovní hry a soutěže nebo výstavka výrobků klientů agentury Pondělí. Byl tu také stánek Komunitního centra v Krásné Lípě. Podvečerní program pak završil koncert oblíbeného Spirituál Kvintetu.

            V rámci pátečních oslav byl v jednom z mnoha nádherných prostorů Domu založen Destinační fond Českého Švýcarska. Dohodu podepsali zástupci více než padesáti subjektů –Ústeckého kraje, měst, obcí, hotelů, cestovních agentur, Dopravního podniku města Děčína, správy národního parku a řady poskytovatelů služeb pro turisty a návštěvníky tohoto regionu. První se na dohodu o založení Destinačního fondu podepsal náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka, jinak také předseda správní rady o. p. s. České Švýcarsko. Řekl nám: „Cílem destinačního fondu je nabízet další pestré služby návštěvníkům celého Českého Švýcarska, vydávat a rozšiřovat kvalitní průvodce, mapky, průvodce pro volný čas, seznamy ubytovacích zařízení v této destinaci nebo třeba jízdní řády. Prostě chceme nadále zvyšovat návštěvnost této lokality a přitom nabízet tzv. ohleduplnou turistiku. To vše si vyžádá další náklady, proto také do destinačního fondu přispěje financemi 53 subjektů s tím, že logicky očekávají vedle dalšího rozvoje této destinace i zhodnocení vložených prostředků.“

            Ústecký kraj vloží do zmíněného fondu 500 tisíc korun. Rada kraje totiž tento záměr pro příští rok schválila (usnesení č. 19/124R/2008) na svém zářijovém zasedání.

 

Připravil Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz

www.kr-ustecky.cz

 

 

V jedné z expozic Domu Českého Švýcarska
V jedné z expozic Domu Českého Švýcarska

 

Radek Vonka (vpravo) a ředitel o.p.s. České Švýcarsko Marek Mráz
Radek Vonka (vpravo) a ředitel o.p.s. České Švýcarsko Marek Mráz

 

Další podpis pod dohodu o založení destinačního fondu
Další podpis pod dohodu o založení destinačního fondu

 

Založen Destinační fond Českého Švýcarska

 

Dům Českého Švýcarska v centru Krásné Lípy slouží veřejnosti přesně rok
Dům Českého Švýcarska v centru Krásné Lípy slouží veřejnosti přesně rok

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 13.10.2008 / 13.10.2008 | Zveřejnit do: 13.11.2008
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém