Orientační nabídka


 

Založení turistické destinace Dolní Poohří se již zřetelně rýsuje

2
Žatecký Chrám chmele a piva byl 23. 6. 2011 místem setkání starostů měst Dolního Poohří a zástupců Ústeckého kraje, kteří projednali konkrétní kroky k založení turistické destinační agentury Dolní Poohří.
 

 
 

Starostové a zástupci Loun, Kadaně, Žatce, Podbořan, Postoloprt a Klášterce nad Ohří se sešli k projednání legislativních kroků k založení turistické destinace. Zájem na členství projevila všechna zmíněná města a na svých srpnových zastupitelstvech projednají, zda se budou ucházet o post zakladatele, popřípadě členství ve správní nebo dozorčí radě. Úvod do legislativní problematiky poskytl  ředitel Regionální rozvojové agentury Mgr. Jan Kučera.
„Dolní Poohří je poslední ze čtyř destinací Ústeckého kraje, kde podporujeme vznik destinační agentury. Její úloha je koordinace záměrů klíčových aktérů v oblasti cestovního ruchu, tedy mezi místní samosprávou , neziskovým sektorem a hlavně podnikateli. Mezi důležité oblasti činnosti budou patřit společný marketing, tvorba turistických produktů a realizace společných projektových záměrů. Ústecký kraj je připraven podpořit částkou jeden milion korun ročně činnost každé destinační agentury,“ řekl Bc. Radek Vonka, radní Ústeckého kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch.
„Zájem Ústeckého kraje je založení destinační agentury do konce kalendářního roku a dnes jsem se přesvědčil, že zájem měst je totožný s naším,“ dodal Radek Vonka.

Připravil: odd. RR a CR ve spolupráci s OTI

1
Zástupci měst Dolního Poohří při jednání o založení destinační agentury

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 27.6.2011 / 27.6.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém