Orientační nabídka


 

Záměr obchvatu města Bíliny

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Víta Lukáše, ČTK (lukasv@mail.ctk.cz)
 

 
 

Odpověď pro Víta Lukáše, ČTK (lukasv@mail.ctk.cz) ze dne 25. 5. 2007

Dotaz (v původním znění):

Ekologické organizace tvrdí, že z rozhodnutí kraje plyne, že se posoudí 4 varianty průtahu/obchvatu Bíliny (přikládám jejit tiskovou zprávu). Můžete mi, prosím zjistit, zda je tomu opravdu tak, protože takto to v dokumentech na eia.cenia.cz přímo uvedeno není. Případně co přesně se bude posuzovat.

Děkuji, Vít Lukáš, ČTK

Tisková zpráva: Občanská sdružení prosadila posouzení více variant, jak snížit dopravu v Bílině

BÍLINA/ÚSTÍ NAD LABEM – Kromě východního obchvatu Bíliny se budou z hlediska vlivů na životní prostředí posuzovat ještě další čtyři varianty dopravního řešení svízelné situace města. Vedle takzvané nulové varianty se do hry dostává ještě trasa západního průtahu s tunelem, rozšíření stávající silnice a výstavba tunelu pod ní. Vyplynulo to ze závěrů zjišťovacího řízení, které zveřejnil Krajský úřad Ústeckého kraje. Varianty prosadila občanská sdružení Děti Země a Arnika spolu s obecně prospěšnou společností Ekocentrum Terra Natura z Bíliny a odborem životního prostředí Městského úřadu v Bílině….

Odpověď:

Informace, které uvádí v tiskové zprávě občanské společnosti ARNIKA a Děti země – Klub za udržitelnou dopravu, zcela neodpovídají faktům, uvedeným v Závěru zjišťovacího řízení, vydaného Krajským úřadem Ústeckého kraje 7. května 2007 v rámci posuzování záměru obchvatu města Bíliny podle zákona o posuzování vlivů na životní prostředí. V tomto dokumentu krajský úřad doporučil oznamovateli, jímž je ŘSD ČR, zpracovat a posoudit více alternativ řešení dopravního průtahu Bílinou (včetně obchvatu města, jenž ŘSD předložila v oznámení záměru), včetně varianty tzv. nulové. Konkrétní návrhy k posouzení v rámci procesu EIA bude zpracovávat ŘSD ČR. Krajský úřad této společnosti nedoporučil konkrétní varianty, náměty ekologických občanských sdružení jsou v „Závěru zjišťovacího řízení“uvedeny mezi vznesenými připomínkami, které krajský úřad požaduje po  oznamovateli řešit.

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 30.5.2007 / 30.5.2007 | Zveřejnit od-do: 30.5.2007-30.6.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém