Orientační nabídka


 

Záměry kraje v oblasti cykloturistiky

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Na Krajském úřadě Ústeckého kraje proběhlo dnes (čtvrtek 7. srpna 2003) jednání ke koordinaci výstavby cyklostezek na území Děčínska, Litoměřicka a Ústecka.
 

 
 

Záměry kraje v oblasti cykloturistiky

Tisková zpráva ze dne 7. srpna 2003

 

Na Krajském úřadě Ústeckého kraje proběhlo dnes (čtvrtek 7. srpna 2003) jednání ke koordinaci výstavby cyklostezek na území Děčínska, Litoměřicka a Ústecka. Odbor dopravy a silničního hospodářství přizval k jednání zástupce jednotlivých obcí, jejich sdružení i projektanty, kteří se na přípravě cyklotras v regionu dosud podíleli.  Zástupci krajského úřadu seznámili přítomné se záměry Ústeckého kraje v oblasti rozvoje cykloturistiky. Kraj má především zájem na tom, aby v jednotlivých etapách byly budovány ucelené trasy, které v budoucnu pokryjí celé jeho území. Za hlavní problém spojený s další výstavbou cyklostezek označili zástupci obcí především nedostatek finančních prostředků a špatnou návaznost dosud postavených úseků. Proto by měl kraj v budoucnu plnit při výstavbě cyklotras a jejich propojování roly koordinátora. V nejbližší době odbor dopravy a silničního hospodářství rozešle zainteresovaným obcím dotazník, který by měl pomoci zmapovat rozsah už hotových úseků, stav přípravy u plánovaných částí stezek a předpokládané finanční náročnost. Na základě těchto informací by měl na krajském úřadě vzniknout harmonogram rozvoje cyklostezek., který poslouží jako výchozí pro další kroky. Zástupci kraje dále nabídli obcím pomoc při přípravě projektů a žádostí, s kterými by se obce mohly uházet o prostředky ze státních dotačních programů určených na rozvoj cyklotras, které vypisuje například Státní fond dopravní infrastruktury.  

Kraj podpoří rozvoj cyklostezek také prostřednictvím Programu rozvoje obcí. Krajská rada doporučila na své schůzi 6. srpna Zastupitelstvu Ústeckého kraje  ke schválení dotace například pro přípravu projektové dokumentace pro další úsek cyklostezky v Ústí nad Labem a pro projekty cyklostezek na Nechranicku a  Podbořansku.

Na území Ústeckého kraje je v současné době 855 kilometrů cyklotras.

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 13.8.2003 / 13.8.2003 | Zveřejnit od-do: 13.8.2003-13.9.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém