Orientační nabídka


 

Zaměstnavatelům více práce, živnostníkům uvolnění peněz a pomoc lidem postiženým krizí

1
Až 5 600 pracovních míst přislíbila skupina ČEZ, která přichází s iniciativou nazvanou „ČEZ proti krizi“, která má zásadní dopad na Ústecký kraj.
 

 
 

Tisková zpráva z 5. června 2009

Ve čtvrtek 4. června 2009 proběhlo pravidelné setkání se zástupci samospráv z okolí elektráren v Ústeckém kraji. Primátoři a starostové, kteří se tohoto oficiálního jednání zúčastnili, tak měli možnost vyjádřit problémy a dopady severočeských elektráren na města a obce v kraji. Během jednání se představila společnost ČEZ, a.s. a člen skupiny ČEZ Severočeské doly a. s. Chomutov. Body programu zahrnovaly aktuální situaci v obnově zdrojů a program rekultivací složišť.

 

„Problémy se netýkají jen samospráv, ale především samotných občanů. Spolupráce státní správy a energetických společností je způsob, jak dosáhnout lepších výsledků při obnově prostředí, ve kterém žijeme a možnost, jak podpořit občany kraje postižené ekonomickou krizí,“ zahájila setkání hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.

 

Člen představenstva a ředitel divize výroby ČEZ, a. s. Vladimír Hlavinka seznámil přítomné s hlavními událostmi let 2008 – 2009, např. zavedení elektronické fakturace pro zákazníky. Nejdůležitějším bodem je zahájení iniciativy ČEZ PROTI KRIZI, která má zásadní dopady na region. Základními pilíři této iniciativy je vznik nových pracovních míst, nové zakázky pro drobné dodavatele, možnost posunu záloh o 1 měsíc a pojištění pro zákazníky s neschopností splácet své závazky při ztrátě zaměstnání.

 Svůj podíl na obnově regionu má i člen skupiny ČEZ Severočeské doly a. s. Chomutov. V roce 2008 vynaložil 275 mil. Kč na sanace, rekultivace a zahlazení důlní činnosti na ploše téměř 30 km2. „Investice do ochrany životního prostředí pro nás zůstávají prioritou,“ informuje předseda představenstva a generální ředitel Severočeských dolů Jan Demjanovič. „Mezi aktuální úkoly patří důkladná příprava na budoucí vodohospodářské rekultivace – velká jezera na místě zbytkových jam povrchových dolů Bílina a Libouš po ukončení těžební činnosti,“ dodává. Mezi další podporované projekty patří pomoc vysokému školství, Podkrušnohorskému ZOO parku Chomutov či Dětské klinice Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

 

Setkání se pro svou úspěšnost budou i nadále konat formou oficiálního jednání v první a neoficiálního setkání v druhé polovině roku, ve kterém se hodnotí práce a dosažené výsledky za uplynulý rok.

 

Připravila: Soňa Poupětová

oddělení tiskových informací

kancelář hejtmanky Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

+420 475 657 741, poupetova.s@kr-ustecky.cz

 

1

Zleva: Jiří Šinágl, Otakar Tuček, Jana Vaňhová, Vladimír Hlavinka, Vladimír Budinský a Ondřej Horák

2
Jana Vaňhová hovoří o problematice s Vladimírem Hlavinkou

3

4

 
Zodpovídá: Soňa Poupětová
Vytvořeno / změněno: 5.6.2009 / 5.6.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém