Orientační nabídka


 

Zapojení firem do výuky žáků na střední škole v Chomutově

Elektromobilita a hybridní pohony silničních motorových vozidel jsou pro výuku žáků oborů vzdělání Autotronik a Mechanik opravář motorových vozidel do budoucna prioritou. V květnu proběhla ve spolupráci s firmou ŠKODA AUTO, a. s., Mladá Boleslav vzdělávací akce pro žáky ve školním Autoservisu Střední školy technické, gastronomické a automobilní v Chomutově.
Tisková zpráva ze dne 11. května 2022
SŠ TGA Chomutov
 

 
 

Atraktivní pro žáky bylo zejména představení nových vozů Škoda Enyaq iV a Škoda Superb Combi Hybrid techniky vzdělávacího střediska ŠKODA AUTO, kteří seznámili žáky s technologiemi pohonů, oprav a servisu.

Na akci přijel také vzdělávací kamion EDU.LAB, ve kterém se představuje žákům moderní technologie jako virtuální realita, robotika, smíšená realita, 3D tisk, termovize a další, se kterými se ve ŠKODA AUTO pracuje. Pro žáky byla rovněž připravena soutěž v demontáži a montáži závodního kola na čas.

Znalost vozidel s elektro a hybridními pohony včetně vozů s palivovými články jsou pro budoucí pracovníky autoservisů základní podmínkou jejich uplatnitelnosti na trhu práce.

SŠ TGA Chomutov

 

SŠ TGA Chomutov

 

SŠ TGA Chomutov

SŠ TGA Chomutov

 
Zodpovídá: Ing. Martin Volf
Vytvořeno / změněno: 11.5.2022 / 11.5.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém