Orientační nabídka


 

Zasedla Bezpečnostní rada kraje

Bezpečnostní rada kraje se na svém jednání zabývala novými protipožárními bezpečnostními předpisy, které významným způsobem ovlivňují fungování zařízení poskytujících sociální služby zejména pobytového typu.
Tisková zpráva z 24. května 2024
01
 

 
 

Jak v úvodu zmínil 1. náměstek Jiří Kulhánek, Ústecký kraj v uplynulých letech investoval téměř sto milionů do stavebních úprav objektů svých příspěvkových organizací v sociální oblasti. Některá neřízení jdou ale zcela proti myšlence humanizace těchto zařízení, která mají klientů poskytovat bezpečí a přátelské prostředí rodinného typu. Na místě se dohodlo společné jednání mezi krajskými hasiči a zástupci kraje.

Následně představitelé jednotlivých složek přednesli zprávy o stavu jejich resortu za rok 2023. Lze například konstatovat, že v kraji došlo k méně trestným činům než v předchozím roce, zároveň je stabilní vysoká objasněnost. Ředitel Krajského vojenského velitelství Ústeckého kraje pak informoval o vojenských cvíčení, která proběhla nebo se připravují na nejbližší období. Jedná se především o přípravu na mimořádnou situaci a prověření součinnosti s krajským úřadem a obcemi s rozšířenou působností.

V závěru se ještě mluvilo o proškolování na obranu měkkých cílů. K tomu mimo jiné polici slouží budova bývalé střední školy v ulici Stará v Ústí nad Labem, kterou kraj zapůjčil pro taktická cvičení na zastavení ozbrojeného útočníka.

Na jednání bezpečnostní rady vystoupil také nový ředitel KHS Vladimír Možíšek, který informoval o restrukturalizaci úřadu.

1

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 24.5.2024 / 24.5.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém