Orientační nabídka


 

Zastavte a zůstaňte v Ústeckém kraji, vyzvala konference cestovního ruchu

01
Letošní konferenci cestovního ruchu a turistiky Stop & Stay pořádala Destinační agentura Dolní Poohří na zámku Krásný Dvůr. Diskuzi odborníků na cestovní ruch a kastelánů regionálních hradů a zámků si nenechal ujít ani hejtman Oldřich Bubeníček. Mezi přednášejícími byli letos i zástupci partnerského regionu Ostróda, kteří prezentovali oblast Mazurských jezer.
Tisková zpráva z 4. září 2019
 

 
 

„Ústecký kraj je neprávem vnímán jako průmyslová oblast, ale ti, kteří k nám přijeli, museli uznat, že náš region má co nabídnout. Nejen krásnou přírodu, ale také řadu historických památek, které opravdu stojí za vidění,“ řekl v úvodu hejtman Bubeníček.

 

Účastníci konference už během prvního dne navštívili krásná místa Dolního Poohří, jako je královské město Žatec nebo krajský zámek Nový Hrad v Jimlíně. Na Krásném Dvoře si potom vyslechli přednášky o návštěvnosti kraje a jeho památek, způsobech propagace i o jedinečných akcích pořádaných v unikátních prostorech historických sídel. Kromě samotného Krásného Dvora se představily také památky v Kadani, chrám v Panenském Týnci, zámecké expozice v Klášterci nad Ohří. Petr Káš představil aplikaci Life is Skill, která má přilákat děti a mládež ke sportu a kulturním a historickým památkám. Expozici Přičuchněte k pravěku představila Karolína Klinecká z Archeoskanzenu v Březně. Zajímavý pohled na využití hradů a zámků přinesla přednáška Heleny Matuščinové z Filmové kanceláře Ústeckého kraje. Inspiraci z jiných lokalit nabídla Destinační agentura Krušné hory a v přednáškách samozřejmě nechyběl ani aktuální zápis Hornické krajiny Krušnohoří na seznam světového dědictví UNESCO. Novinku v Dolním Poohří – stezku chmele na Žatecku – představila Tereza Konrádová z iniciativy Místa zblízka.

 

Kromě hejtmana Bubeníčka přijel také vrchní ministerský rada Ministerstva pro místní rozvoj Štěpán Hervert nebo zástupci agentury CzechTourism.

1
Hejtmana Bubeníčka přivítal ředitel Destinační agentury Dolní Poohří Lukáš Pichlík

2
Štěpán Hervert z MMR při svém vystoupení

3
Hosty přivítala také kastelánka zámku Krásný dvůr Michaela Hofmanová

4
Zámek Krásný Dvůr si zahrál ve třetím díle "básnické série" Dušana Kleina

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 4.9.2019 / 4.9.2019
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém