Orientační nabídka


 

Zástupci armády přijeli za hejtmankou podpořit Ústecký kraj

upout
Hejtmanka Jana Vaňhová přijala ve středu 11. srpna zástupce Armády České republiky, kteří přijeli podpořit Ústecký kraj v boji s následky po víkendových bleskových povodních. Ty především na Děčínsku zanechaly spoušť a intenzivně se tam pracuje na úklidu a zjišťování škod.
Tisková zpráva ze dne 12. 8. 2010
 

 
 

Brigádní generál Miroslav Žižka, 1. zástupce náčelníka Generálního štábu, plukovník Generálního štábu Rostislav Domorák, ředitel Krajského vojenského velitelství Ústeckého kraje, a generál Jaroslav Kocián, velitel sil podpory Stará Boleslav, nabídli hejtmance pomoc při odstraňování nejhoršího, k čemuž je potřeba těžká technika, kterou má armáda k dispozici. Vojáci se také ptali na potřeby kraje a další požadavky, se kterými by mohli pomoci.

„Určitě využijeme nabídky armády při stavbě mostů, například ve Hřensku. Dále bych chtěla poděkovat armádě, protože počet vojáků, kteří pomáhají na Děčínsku, je dostačující a již za tři dny odvedli obrovský kus práce. Díky tomu se brzy dostaneme i k soutěskám, které jsou velmi špatně přístupné,“ řekla na setkání hejtmanka Jana Vaňhová.

Na postiženém území nyní probíhají úklidové a likvidační práce a sčítají se prvotní náklady škod a také celkové náklady na obnovu území. Ve Hřensku operují spolu s Armádou ČR také Integrovaný záchranný systém Ústeckého kraje, Hasičský záchranný sbor Hlučín a dobrovolní hasiči. Průběžně se dle požadavků organizuje zaměřování provizorních mostů v pěti obcích. Po zhotovení projektů budou postavené armádou ze státních hmotných rezerv v co nejbližší době.

 

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

Oddělení tiskových informací

Ústeckého kraje

tel.: 475 657 741

ticha.a@kr-ustecky.cz

01
Hejtmanka Jana Vaňhová při setkání se zástupci Armády České republiky: gen. Miroslav Žižka (2. zprava),

plk. Rostislav Domorák (1. zprava) a gen. Jaroslav Kocián (2. zleva).

02
03

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 12.8.2010 / 12.8.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém