Orientační nabídka


 

Zástupci kraje jednali o dalším rozvoji děčínské nemocnice

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Děčínská nemocnice s více než třemi sty lůžky, má v současné době přibližně 600 zaměstnanců, kteří zajišťují zdravotní péči pro více než 130 tisíc obyvatel Děčínska.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 5.5. 2005

 

Zástupci kraje jednali o dalším rozvoji děčínské nemocnice

 

Náměstek hejtman Petr Fiala a radní Vladimír Záhorský navštívili 4. května Nemocnici Děčín. S jejím ředitelem Miloslavem Řehákem jednali jak o její aktuální situaci tak i o možnostech jejího budoucího rozvoje. „Našemu jednání v nemocnici bezprostředně předcházelo setkání se Starostou Děčína Vladislavem Raškou. Probírali jsme s ním možnou spolupráce kraje a města při dalším rozvoji nemocnice. Ta je nezbytná nejen z hlediska péče o zdraví obyvatel, ale nemocnice je například i nejvýznamnější zaměstnavatel v regionu,“  uvedl Petr Fiala.

Děčínská nemocnice s více než třemi sty lůžky,  má v současné době přibližně 600 zaměstnanců, kteří zajišťují zdravotní péči pro více než 130 tisíc obyvatel Děčínska. Během jednání vyzdvihli zástupci kraje skutečnost, že Nemocnice  Děčín patří mezi zdravotnická zařízení v majetku Ústeckého kraje, kde se nepotýkají se zadlužením. „Hospodaření nemocnice je vyrovnané. Jedinou potíží jsou asi její pohledávky, které činí 48 milionů korun. Většinu z této částky ale bohužel tvoří opožděné platby od zdravotních pojišťoven ze péči, kterou nemocnice poskytla pacientům,“ poznamenal Vladimír Záhorský. S vedením nemocnice diskutovali představitelé kraje také o prodeji zbytného majetku, jehož výnos by měl, podle pravidel schválených Radou Ústeckého kraje, posílit investiční rozpočet nemocnice.

Pokud jde o rozvoj nemocnice věnovali se zástupci kraje například otázkám spojeným s přesunem výjezdního stanoviště Zdravotnické záchranné služby do sousedství nemocničního areálu. „Pro záchranou službu, která v současné době sídlí v Děčíně ve třech různých objektech by bylo sestěhování jednoznačným přínosem,“ řekl Petr Fiala. 

V letošním roce čeká Děčínskou nemocnici vybudování centrální sterilizace na jejíž pořízení Ústecký kraj přispěl v loňském roce částkou 9 milionů korun. Kromě realizace této investiční akce se chce nemocnice soustředit především na zlepšování komunikace s pacienty a na další zkvalitnění poskytované péče.

 

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Zástupci kraje jednali o dalším rozvoji děčínské nemocnice

Zástupci kraje jednali o dalším rozvoji děčínské nemocnice

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 9.5.2005 / 9.5.2005 | Zveřejnit do: 9.7.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém