Orientační nabídka


 

Zástupci kraje převzali olympijskou vlajku

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Zástupci kraje převzali olympijskou vlajku
Olympiáda dětí a mládeže se v roce 2007 uskuteční v Ústeckém kraji. Podpisem smlouvy o pořadatelství s Českým olympijským výborem a převzetím olympijské vlajky to 28. března definitivně stvrdili zástupci Ústeckého kraje v rámci slavnostního večera spojeného s vyhlášením krajské ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2005.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 29.3.2006

 

Zástupci kraje převzali olympijskou vlajku  

 

Olympiáda dětí a mládeže se v roce 2007 uskuteční v Ústeckém kraji. Podpisem smlouvy o pořadatelství s Českým olympijským výborem a převzetím olympijské vlajky to 28. března definitivně stvrdili zástupci Ústeckého kraje v rámci slavnostního večera spojeného s vyhlášením krajské ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2005. Za Ústecký kraj podepsal smlouvu hejtman Jiří Šulc, Český olympijský výbor zastupoval jeho předseda Milan Jirásek.

„To že jsme v soutěži o pořadatelství třetí olympiády dětí a mládeže uspěli před Prahou a Jihočeským krajem považuji za velký úspěch. Je to zároveň také zavazující, organizátoři od nichž přejímáme pomyslnou štafetu, nastavili standart této akce velmi vysoko. Rozhodně se však nenecháme zahanbit a věřím, že dokážeme v Ústeckém kraji vytvořit minimálně srovnatelné podmínky a stejně příjemnou atmosféru jaká olympiádu dětí a mládeže provázela v Pardubickém kraji a Brně,“ řekl hejtman Jiří Šulc.

            Olympijskou vlajku od předsedy Milana Jiráska převzal náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka, který je také předsedou organizačního výboru dětské olympiády. „Mladí sportovci našeho kraje už dvakrát na  celostátní olympiádě mládeže prokázali, že jejich výkony patří mezi špičkové. V tvrdé konkurenci se dokázali prosadit a přivezli do Ústeckého kraje řadu cenných medailí. Věřím, že příští rok využijí výhody domácího prostředí a co nejvíc trofejí zůstane v našem kraji,“ poznamenal Radek Vonka.

Celorepublikové Hry 3. letní olympiády dětí a mládeže ČR by měly proběhnout od 19. do 24.června příštího roku, dětští sportovci ze čtrnácti krajů budou během ní měřit síly v celkem 21 disciplínách. Organizátoři počítají s účastí 4000 sportovců a šesti set osob doprovodu. Pro zajištění sportovních klání bude potřeba asi 1000 rozhodčích a technických pracovníků. Na základě zkušeností z loňské letní olympiády mládeže v Brně pak počítají organizátoři s účastí přibližně 6000 mimoústeckých diváků. Na zajištění pořadatelství Her 3. letní olympiády dětí a mládeže ČR uvolní kraj ze svého rozpočtu 2 miliony korun, další přibližně 2 miliony korun pak poskytne na zajištění účasti reprezentantů z Ústeckého kraje. Na financování her se bude dále podílet dvěma miliony korun Český olympijský výbor a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, které poskytne 1,5 milionu korun. Další finanční prostředky potřebné pro realizaci her by měli poskytnout sponzoři.

            Kromě převzetí olympijské štafety měli zástupci kraje během slavnostního večera v ústeckém Severočeském divadle opery a baletu také milou povinnost předat ocenění. Z rukou hejtmana převzal cenu pro nejúspěšnějšího sportovce roku děčínský basketbalista Levell Sanders. Další poháry pak předali náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka, náměstek hejtmana Petr Fiala, krajský radní Pavel Kouda a předseda sportovní komise Rady Ústeckého kraje Jindřich Stádník.

 

 

 

 

připravil: Vojtěch Krump, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

krump.v@kr-ustecky.cz

 

 

Nejlepší sportovec kraje, děčínský basketbalista Levell Sanders, převzal pohár z rukou hejtmana Jiřího Šulce
Nejlepší sportovec kraje, děčínský basketbalista Levell Sanders, převzal pohár z rukou hejtmana Jiřího Šulce

Pohár oceněným sportovcům předal také radní Pavel Kouda
Pohár oceněným sportovcům předal také radní Pavel Kouda

Olympijskou vlajku za Ústecký kraj symbolicky převzal náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka
Olympijskou vlajku za Ústecký kraj symbolicky převzal náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka

Hejtman Jiří Šulc a předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek při podpisu smlouvy
Hejtman Jiří Šulc a předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek při podpisu smlouvy

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 29.3.2006 / 29.3.2006 | Zveřejnit od-do: 29.3.2006-29.4.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém