Orientační nabídka


 

Zástupci kraje se zúčastnili konference o reformě zdravotnictví

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Na hejtmanství Plzeňského kraje proběhla konference "Může kraj ovlivnit reformu zdravotnictví?". Ústecký kraj na této akci zastupovali náměstek hejtman Petr Fila, krajský radní Vladimír Záhorský a vedoucí odboru zdravotnictví Petr Severa.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 1.4. 2005

 

Zástupci kraje se zúčastnili konference o reformě zdravotnictví

 

Na hejtmanství Plzeňského kraje proběhla konference „Může kraj ovlivnit reformu zdravotnictví?“. Ústecký kraj na této akci zastupovali náměstek hejtman Petr Fila, krajský radní Vladimír Záhorský a vedoucí odboru zdravotnictví Petr Severa.

„Konference se zabývala předevšímhledáním funkčního řešení současné situace ve zdravotnictví. Účastníci, včetně expertů OECD a Světové banky, diskutovali o možnostech, jak navázat na reformu provedenou v Plzeňském kraji a snažili se odhalit výhody a nevýhody jednotlivých způsobů řešení možných v rámci současné i připravované legislativy,“ uvedl náměstek hejtman Petr Fiala.

Plzeňský kraj byl první v republice, který změnil své nemocnice z příspěvkových organizací na obchodní společnosti. To byl podle hejtmana Petra Zimmermanna první nutný krok k jejich lepšímu fungování. Z velkých zděděných dluhů se tamní nemocnice nyní postupně vzpamatovávají.

Na konferenci vystoupil například specialista Světové banky Mukeš Šavla. Ten doporučuje jako jeden z kroků při nutné reformě zdravotní péče v České republice, zavedení minimálních příplatků pacientů při ošetření u lékaře. Zavedením nepatrných příplatků by se podle něj pacienti více podíleli na platbách za péči, zároveň by si jí více vážili a přestali by jí nadužívat.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.4.2005 / 1.4.2005 | Zveřejnit od-do: 1.4.2005-1.5.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém