Orientační nabídka


 

Zástupci kraje ve strategické zóně Triangle

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
logo Triangle
Do krajské strategické zóny Triangle zavítala hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová se svým náměstkem Arno Fišerou a v doprovodu vedoucího odboru zóny Triangle krajského úřadu Jana Sixty. „Chtěli se jednak seznámit se zónou a představiteli firem, které tu působí a také zjistit, jak jsou tyto firmy připraveny na finanční krizi,“ vysvětlila důvody návštěvy Jana Vaňhová.
 

 
 

Do krajské strategické zóny Triangle zavítala hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová se svým náměstkem Arno Fišerou a v doprovodu vedoucího odboru zóny Triangle krajského úřadu Jana Sixty. „Chtěli se jednak seznámit se zónou a představiteli firem, které tu působí a také zjistit, jak jsou tyto firmy připraveny na finanční krizi,“ vysvětlila důvody návštěvy Jana Vaňhová. V sídle jednoho ze dvou investorů v zóně Trinagle, výrobce televizorů firmě Hitachi, představitele kraje přivítal ředitel Hitachi v České republice John Conlon. Ten krajskou delegaci seznámil s výrobními továrny a také s výhledem zaměstnanosti do roku 2009. Co se týče globální finanční krize, ředitel Conlon uvedl, že Hitachi nechce na tuto situaci reagovat snižováním počtu zaměstnanců. Zatím společnost přijala opatření v podobě zavedení odstávkových dnů.

     Snahu udržet dosavadní počet zaměstnanců má i soused firmy Hitachi v zóně Triangle, závod IPS Alpha, který vyrábí obrazovky a LCD displeje. Ředitel závodu Sunao Kaieda uvedl, že zatím má firma odstávku výroby. Od půlky února se ale závod opět rozjede, aby zahájil výrobu nového modelu obrazovky. Vedení závodu předpokládá, že tak průměr denně vyrobených kusů obrazovek opět dosáhne dosavadních čísel. Jana Vaňhová oběma závodům vyjádřila podporu a dohodla se s jejich zástupci, že ji budou průběžně informovat o situaci ve výrobě i stavu zaměstnanosti.

 

fret
Hejtmnaka Jana Vaňhová, ředitel Hitachi John Conlon a náměstek Arno Fišera

japs
Sadatoshi Fujicura, výkonný ředitel IPS Alpha, generální ředitel IPS Alpha Sunao Kaieda, hejtmanka Jana Vaňhová a náměstek Arno Fišera

 
Zodpovídá: Mgr. Veronika Kindlová
Vytvořeno / změněno: 27.1.2009 / 27.1.2009 | Zveřejnit od-do: 26.1.2009-26.2.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém