Orientační nabídka


 

Zástupci Krajské zdravotní, a. s. se sešli s primátory a náměstky pěti měst Ústeckého kraje

1
V pondělí, 29. srpna se sešli zástupci Krajské zdravotní, a. s. s primátory a náměstky pěti měst Ústeckého kraje, v nichž má společnost své nemocnice. Předmětem dohodnuté schůzky byla výměna informací, týkajících se činnosti Krajské zdravotní, a. s., v návaznosti na prohlášení primátorů, zaslané hejtmance Ústeckého kraje Janě Vaňhové a krajským zastupitelům.
 

 
 

Schůzku svolal nově zvolený předseda Představenstva Krajské zdravotní, a. s. Radek Scherfer, který si mj. předsevzal zlepšení komunikace se zástupci samospráv, v jejichž městech sídlí nemocnice společnosti. Spolu s ředitelem Krajské zdravotní, a. s. Eduardem Reicheltem informovali přítomné primátory a náměstky o aktuálním dění ve společnosti.

 

„Jsme zde proto, abychom byli společně schopni komunikovat o problémech a řešit je“, uvedl úvodem setkání se zástupci statutárních měst Radek Scherfer, nový předseda představenstva Krajské zdravotní, a. s.

 

Zástupci měst byli informováni o stavu ekonomiky společnosti, o problematice poskytování zdravotní péče, ovlivněné novou úhradovou vyhláškou, o personální politice společnosti, způsobu řízení Krajské zdravotní, a. s. v novém modelu procesního řízení, ale i o změnách v nejvyšších orgánech Krajské zdravotní, a. s., provedených jediným akcionářem.

 

Podnět ke společnému setkání primátorů a zástupců Krajské zdravotní, a. s. dali i zástupci jediného akcionáře, radních Ústeckého kraje, které na jednání zastupoval, Arno Fišera, náměstek hejtmanky Ústeckého kraje. „Oceňuji dnešní jednání i skutečnost, že Krajská zdravotní není ve sporu s primátory. Po vzájemném jednání se jako největším problémem ukázala nedostatečná úroveň vzájemné komunikace. Věřím, že po dnešním společném vyjasnění stanovisek dojde v komunikaci k pozitivnímu posunu“,

řekl Arno Fišera.

 

Zástupci Krajské zdravotní, a. s. nejen poskytli informace, ale také otevřeně odpověděli na konkrétní dotazy zástupců samospráv jak k dění ve společnosti, tak k jednotlivým nemocnicím. Snahou bylo i nalezení takového způsobu komunikace, který by umožnil operativní výměnu informací. Společně proto byla dohodnuta další schůzka zástupců zúčastněných stran, která se na pozvání uskuteční na mostecké radnici v polovině listopadu.

 

Schůzky se zástupci Krajské zdravotní, a. s. se zúčastnili Arno Fišera, náměstek hejtmanky Ústeckého kraje, František Pelant, primátor Děčína, náměstek primátora Děčína Pavel Sinko, Vít Mandík, primátor Ústí nad Labem, náměstek primátora Teplic Hynek Hanza, náměstci primátora Mostu Karel Novotný a Luboš Pitín. Zástupci města Chomutov svou neúčast na schůzce předem omluvili.

 

 

RNDr. Zdeněk Rytíř                                                                Jiří Vondra

odbor Kancelář hejtmana                                       tiskový mluvčí Krajské zdravotní, a. s.

vedoucí oddělení tiskových informací                             Krajská zdravotní, a. s.

Ústecký kraj - Krajský úřad                                                      Sociální péče 3316/12A

Velká Hradební 3118/48                                         401 13 Ústí nad Labem

400 02 Ústí nad Labem                                          tel: +420 477 114 103

Tel.:  475 657 703                                                 mobil: +420 774 711 478

gsm: 602 409 704                                                  email: jiri.vondra@kzcr.eu

email: rytir.z@kr-ustecky.cz                                                           

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 29.8.2011 / 29.8.2011 | Účinnost do: 31.12.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém