Orientační nabídka


 

Zástupci Ústeckého kraje jednali s generálním ředitelem DG REGIO Evropské komise

a
Za doprovodu velvyslankyně České republiky při Evropské unii Mileny Vicenové se v Bruselu uskutečnilo jednání člena Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, radního Ústeckého kraje a předsedy Regionální rady Regionu soudržnosti Severozápad Jiřího Šulce a kancléře hejtmanky a zástupce ředitele Krajského úřadu Ústeckého kraje Aleše Konopáska s generálním ředitelem Generálního ředitelství pro regionální rozvoj Evropské komise (DG REGIO) Dirkem Ahnerem a týmem jeho expertů k vypořádání nápravných opatření, které požaduje Evropská komise v souvislosti s dočasným pozastavením certifikace projektů a financování v rámci Regionálního operačního programu Severozápad.
Tisková zpráva z 6. října 2011
 

 
 

Jiří Šulc Evropské komisi přiblížil problematickou historii a současné výzvy severočeského regionu a ocenil pozitivní dopady kohezní politiky Evropské unie na rozvoj Ústeckého kraje. Zástupcům Evropské komise poděkoval za vstřícný přístup a umožnění osobního jednání. Po rozsáhlé diskuzi se obě strany shodly na tom, že není třeba zabývat se již vypořádanými zjištěními, a namísto toho se budou soustředit na zjištění, která ještě nejsou s ohledem na stále probíhající audit dořešená.

 

Evropská komise dále českým zástupcům doporučila předložit národnímu auditnímu orgánu všechny nezávisle provedené audity k expertnímu posouzení, zatímco sama bude provádět důkladné přezkoumání náhodně vybraného vzorku 35 projektů financovaných z tohoto operačního programu. Diskutovalo se nejen o samotných řídících a kontrolních systémech, ale také o konkrétních projektech Krajské zdravotní a.s.

 

Generální ředitel DG REGIO Dirk Ahner závěrem zhodnotil toto osobní setkání všech zainteresovaných stran jako velmi efektivní řešení, které posunulo dosavadní několik měsíců trvající diskuze o významný krok kupředu. Z tohoto důvodu opět dojde k navazujícímu jednání. Obě strany se ujistily o tom, že mají na vyřešení stávající situace a obnovení certifikace plateb a financování do ROP Severozápad společný zájem.

 

 

Připravila: Ing. Markéta Pokorná, Zastoupení Ústeckého kraje v Bruselu

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 6.10.2011 / 6.10.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém