Orientační nabídka


 

Zástupci Ústeckého kraje jednali v Německu o chemickém průmyslu

foto
Zástupci Ústeckého kraje jednali v sousedním Německu s klíčovými představiteli chemického průmyslu. Cílem cesty do Mnichova bylo seznámení se s fungováním a aktivitami Chemie Cluster Bayern a možné navázání kontaktů mezi předními představiteli chemického průmyslu v regionech. Program byl zajištěn díky partnerství Ústeckého kraje v rámci ECRN (Evropská síť chemických regionů).
 

 
 

V Ústeckém kraji je chemie jednou z důležitých oblastí a Ústecký kraj je také jediným krajem z České republiky, který je členem právě Evropské sítě chemických regionů.

Členové delegace v rámci programu navštívili bavorské ministerstvo pro ekonomické záležitosti, regionální rozvoj a energetiku, kde se setkali s představiteli ministerstva a bavorského chemického klastru a projednali aktivity klastru a jeho rozvoje včetně zapojení samosprávy při vzniku a fungování klastru, představení aktivit platformy pro chemický průmysl a Inovačního centra Ústeckého kraje. Důležitou součástí jednání bylo předávání zkušeností v oblasti spolupráce mezi firmami a univerzitami, v problematice lidských zdrojů i podpora start-upů. Jednalo se také o případné možnosti spolupráce bavorského klastru se subjekty z Ústeckého kraje. Další zastávkou byla prezentace podniku ECKART GmbH, Hartenstein, vyrábějícího metalické pigment a člena bavorského chemického klastru. Poslední na programu byla návštěva Evropského centra disperzních technologií.

"V rámci setkání byly získány nejenom zajímavé zkušenosti s organizací klastru, jeho zaměřením a jeho financováním, ale byly navázaný i perspektivní kontakty pro obchodní a vědeckou spolupráci. Zajímavá může být případná odezva německých partnerů (zejména MSP) na zapojení v systému Envigate spravovaným dceřinou společností Svazu – ReachSpektrum,“ řekl ředitel Svazu chemického průmyslu ČR Ivan Souček. „Setkání bylo vysoce inspirativní. Chemický klastr poskytuje služby, které by uvítaly i české firmy. Je to dobrý model, stojí za to prozkoumat jeho přenositelnost. A návštěvy ve firmě a ve výzkumném zařízení druhý den byly dobré v tom, že se ukázal velký zájem německé strany o spolupráci s českými firmami. Je to potenciál. Určitě bych doporučil konání obdobných akcí i pro jiná odvětví,“ dodal další z účastníků cesty Miroslav Cingl z Inovačního centra Ústeckého kraje (ICÚK).

Akce, které se zúčastnili také zástupci firem z pracovní skupiny pro chemický průmysl Ústeckého kraje, byla hrazena z projektu Smart akcelerátor pro Ústecký kraj. Výstupy z akce budou prezentovány na dalším jednání pracovní skupiny pro chemický průmysl Ústeckého kraje.

foto

 

foto

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 9.4.2019 / 9.4.2019
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém