Orientační nabídka


 

Žatec navštívila hodnotící komise soutěže Historické město roku

001
Královské město Žatec, vítěz posledních tří ročníků soutěže o nejlepší přípravu a realizaci Programu regenerace městské památkové rezervace a městské památkové zóny v Ústeckém kraji, navštívila hodnotící komise posuzující kandidáty na Historické město roku. Výsledky budou zveřejněné v dubnu.
Tisková zpráva z 5. března 2013
 

 
 

Celá akce organizována Ministerstvem kultury, Ministerstvem pro místní rozvoj a Sdružením historických sídel Čech, Moravy a Slezska je zakončena slavnostním vyhlášením Historického města roku, které proběhne dne 18. dubna na Pražském hradě.

Soutěž rekapituluje nejen výsledky dosažené na poli památkové péče, ale i přístup města k rozvoji historického a turistického potenciálu v daném roce. V pozitivním hodnocení města sehrál důležitou roli i zrekonstruovaný objekt Sladovny - součást projektu Chrám chmele a piva. Chrám chmele a piva byl mimo jiné v roce 2013 vyhlášen vítězem architektonické ceny Klubu za starou Prahu.

Hodnotící komise ocenila ve Sladovně nejen výstavu věnovanou filmařské tradici, ale i nově otevřenou stylovou galerii s prestižní výstavou současného českého a slovenského moderního umění manželů Zemanových. Mezi vystavovanými autory v galerii jsou takoví velikáni jako např. Jiří Anderle, Jiří Georg Dokoupil, Jan Merta, Vladimír Novák, Václav Bláha a mnoho dalších.

Připravil: Ing. Jan Novotný, místostarosta Žatce 

01
Hodnotící komise soutěže Historické město roku si prohlédla Sladovnu,

objekt situovaný v zóně kandidující na seznam UNESCO.

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 5.3.2013 / 5.3.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém