Orientační nabídka


 

Žatecká zemědělská střední škola oslavila 120. výročí: Oslav se zúčastnil i velvyslanec z Kazachstánu

foto
V pátek 19. června oslavila Obchodní akademie a Střední odborná škola zemědělská a ekologická 120 let od svého vzniku. Slavnostního zahájení se zúčastnil také hejtman Oldřich Bubeníček a Abdykarimov Serzhan, velvyslanec republiky Kazachstán v České republice, který přijel na pozvání hejtmana Ústeckého kraje.
Tisková zpráva ze dne 20. června 2015
 

 
 

„Je to krásné výročí 120 let a je naprosto oprávněné, aby zde působila zemědělská škola, protože Žatec je spojený právě s chmelem a pivem,“ vyjádřil se hejtman na úvod oslav zemědělského školství, kterých se zúčastnili nejen současní žáci a učitelé, ale také absolventi školy i vysloužilí učitelé. Zavzpomínat přišel dokonce absolventský ročník 1956. Ovšem nejstarším absolventem byl pan Václav Nesvadba, který školu absolvoval již v roce 1953 a celý život se chmelem zabýval. Po úvodní zdravici si hosté prohlédli prostory školy a ukázky jednotlivých oborů a prací žáků.

 

Velvyslanec Kazachstánu Abdykarimov Serzhan zdůraznil perspektivu zemědělství a velmi ocenil návštěvu školy a pozvání hejtmana Oldřicha Bubeníčka do kraje. Mimořádný a zplnomocněný velvyslanec republiky Kazachstán v ČR je ve svém úřadu od března 2015 a Ústecký kraj je prvním regionem, který ve své funkci navštívil. Spolu s hejtmanem diskutovali o možnostech vývozu a dovozu v rámci Ústeckého kraje, o oblastech vzájemné spolupráce, fungování školství, průmyslu a strojírenství a krátce také pohovořili o historii kraje. Kazašský velvyslanec se zajímal o české i zahraniční firmy, které působí v Ústeckém kraji a zejména o jejich perspektivu.

 

V závěru setkání se Abdykarimov Serzhan podepsal do pamětní knihy Ústeckého kraje a přislíbil, že jeho návštěva v kraji není poslední a rád se vrátí. Hejtman mu na oplátku nabídl možnost zavítat právě do českých firem jako je TOS Varnsdorf nebo porcelánka v Dubí.

foto
Slavnostní zahájení oslav školy

  

foto
Zleva ředitelka školy Eva Klímová, hejtman Oldřich Bubeníček, velvyslanec z Kazachstánu Abdykarimov Serzhan, starostka Žatce Zdeňka Hamousová, předseda školské rady Vladimír Nesvadba a Jan Kobliha z odboru školství 

foto
Čtyři generace rodiny Nesvadbů, kteří absolvovali žateckou zemědělskou školu

 

foto
Absolventský ročník 1956 

 

foto
Prohlídka areálu školy

 

foto

                             foto

foto

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 20.6.2015 / 20.6.2015 | Účinnost od-do: 20.6.2015-20.7.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém