Orientační nabídka


 

Žatecký cup 2016 ovládli mladí barmani a mistři kávy

xx
V minulém týdnu se zúčastnil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček slavnostního zahájení VIII. ročníku soutěže Žatecký cup 2016, soutěže mladých barmanů, pivních specialistů a mistrů kávy. Pořadatelem soutěže je Střední odborné učiliště a Stření odborná škola SČMSD, ŽATEC, s. r. o. a odborným garantem Česká barmanská asociace.
 

 
 

Pana hejtmana přivítala v budově kulturního domu, kde se soutěž pořádala, ředitelka školy Stanislava Sajdlová. Kromě pana hejtmana byla na akci přítomna také senátorka za Ústecký kraj a starostka města Žatec Zdeňka Hamousová, dále člen Zastupitelstva Ústeckého kraje Milan Pipal, vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Ústeckého kraje Štěpán Harašta, jednatel škol SČMSD Ludvík Vomáčka a prezident České barmanské asociace (CBA) Aleš Svojanovský. Kromě pana hejtmana se zdravice při slavnostním ceremoniálu ujala paní senátorka Hamousová, ředitelka školy Stanislava Sajdlová a další hosté.

Soutěže barmanů „Junior Cocktail Competition“ se zúčastnili junioři z celé ČR a sešlo se zde 22 soutěžících, aby porovnali své odborné dovednosti. Připravovali míchané nápoje z piva, kterými okouzlili nejen nespočet diváků, ale hlavně odbornou porotu složenou z certifikovaných komisařů CBA pod dohledem hlavního komisaře CBA Martina Vogeltanze. V soutěži baristů „Junior Mistr Kávy“ se zúčastnilo celkem 12 soutěžících, kteří se museli poprat s přípravou 2 drinků z kávy, seřízením mlýnku a dalšími úkoly. V soutěži pivních specialistů „Junior Beer Competition“ soutěžilo celkem 13 mladých žáků, kteří museli předvést svoje teoretické znalosti v testu a praktické dovednosti u výčepního pultu.

Do soutěže se přihlásily děti z celé České republiky. Na soutěž je doprovázeli rodiče, vyučující, kamarádi i spolužáci. Sál kulturního domu byl plný a atmosféra byla velmi příjemná a přátelská. Pan hejtman předal upomínkové předměty se symbolikou zimní olympiády dětí a mládeže pro první tři vítěze ve všech kategoriích. Akce se konala pod záštitou hejtmana.

Z Ústeckého kraje se nejvýše umístil v kategorii Junior Beer Competition Vojtěch Rejholec z HŠ Teplice, který se umístil na skvělém 2. Místě.

výsledky http://www.cbanet.cz/souteze/2016/zatec-JBC--vysledky.pdf

V míchání koktejlů - Junior Cocktail Competition, které musely obsahovat důležitou ingredienci – Žatecké pivo se z ÚK nejvýše umístila žákyně SOŠ a SOU Žatec Simona Fialová – 9. Místo.

výsledky http://www.cbanet.cz/souteze/2016/zatec-JCC--vysledky1.pdf

V přípravě a servírování kávy - Junior Mistr kávy měla za ÚK nejlepší výsledky Marianna Kostevych z SHŠ Bukaschool Most, která se umístila na 6. Místě.

výsledky http://www.cbanet.cz/souteze/2016/MK-2016--vysledkova-listina-zAtec.pdf

xx

xx

xx

xx

 

xx

 

xx

 

xx


 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 26.1.2016 / 26.1.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém