Orientační nabídka


 

Ze zasedání Výboru regionální rady soudržnosti Severozápad

m
V Chomutově zasedal 5. září 2011 Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad. Členové výboru se seznámili s aktuální situací Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad a s postupem jednání s národními orgány i Evropskou komisí. „Komise souhlasí s návrhem kontrolovat veřejné zakázky u vzorku projektů, které byly předloženy k certifikaci. S ministerstvy financí a pro místní rozvoj budeme nyní řešit způsob provedení kontrol a jejich harmonogram,“ uvedl Jiří Červinka, který je pověřen řízením Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Severozápad.
 

 
 

Projekty ke kontrole budou vybírány metodou, kterou určila Evropská komise. Podle požadavků komise by pak překontrolování vzorku projektů měla provést externí firma, kterou vybere Ministerstvo financí. „Připomínám, že opětovná kontrola se týká veřejných zakázek, které byly zadávány v souvislosti s realizací projektů. Nebyl zpochybněn způsob rozdělování dotací. Proto také nadále pokračujeme v běžné činnosti, tedy například v hodnocení dotačních žádostí nebo proplácení dotací u dokončených projektů,“ dodal.

Výbor odvolal z funkce ředitele Úřadu Regionální rady Petra Kušnierze a schválil vyhlášení výběrového řízení na obsazení této pozice. Úřad Regionální rady prozatím povede Jiří Červinka. Již v březnu letošního roku Výbor Regionální rady v souvislosti s policejním vyšetřováním pozastavil Petru Kušnierzovi výkon funkce.

Výbor se zabýval také projekty Krajské zdravotní a.s. . Schválil proplacení dokončených projektů, které nejsou dotčeny vyšetřováním a které úspěšně prošly kontrolou Úřadu Regionální rady. Jedná se o projekty či etapy projektu Rekonstrukce stravovacího provozu, Zvýšení bezpečnosti pacienta při operačních výkonech, Optimalizace logistických a obslužných procesů a Modernizace informační a telekomunikační infrastruktury Krajské zdravotní. Celkem bude Krajské zdravotní proplaceno bezmála 115 milionu korun.

Výbor se na svém jednání dále zabýval například objemem finančních prostředků, které jsou ROP Severozápad k dispozici a předpokládaným dopadem změn měnového kurzu na ně. Projednán byl také postup přípravy budoucího programového období 2014–2020, rozpočtový výhled Regionální rady nebo aktualizace Evaluačního plánu ROP Severozápad.

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 6.9.2011 / 6.9.2011 | Zveřejnit od: 7.9.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém