Orientační nabídka


 

Zelená flotila autobusů se připravuje

iveco
Zástupci Ústeckého kraje v čele s radním pro dopravu Jaroslavem Komínkem zahájili kontrolní cesty k výrobcům autobusů pro dopravce Ústeckého kraje. První návštěva proběhla 8. 10. 2014 ve společnosti IVECO Vysoké Mýto a v SOR Libchavy. Následovat v příštích dnech budou Mercedes a Solaris.
 

 
 

První návštěvu zahájili zástupci Ústeckého kraje ve společnosti IVECO Vysoké Mýto za účasti finanční ředitelky Markéty Kopecké a šéfa prodeje autobusů v ČR Jiřího Kalouska. Po jednáních následovala prohlídka výroby vozidel pro jednoho z dopravců Dopravy Ústeckého kraje společnosti Autobusy Karlovy Vary a.s. Zástupci objednatele měli možnost shlédnout, jak výrobu jednotlivých vozidel od počátečních fází svaření a ošetření skeletu, přes lakování a osazování komponentů až po výstupní kontrolu kvality vyráběných vozidel, tak již plně dokončené autobusy. Účastníci byli překvapeni rozsahem a vysokou kvalitou práce výroby autobusů na pracovištích ve Vysokém Mýtě. Autobusy IVECO zelené barvy od ledna 2015 budou využívat cestující v oblastech Šluknovsko, Kadaň - Žatec, Vejprtsko, Děčínsko, Ústecko a Litoměřicko.

Následovala obdobně zaměřená prohlídka výrobního závodu společnosti SOR Libchavy, ve kterém smluvní dopravci objednali asi nejvíce vozidel. Na konci výrobního procesu byly autobusy pro Autobusy KV a BusLine. Radního Jaroslava Komínka s doprovodem přivítal Aleš Lipavský, zástupce obchodního ředitele pro marketing v ČR, a Karel Brýdl, obchodní zástupce pro ČR. Výroba autobusů v SOR Libchavy pro potřeby kraje čítá celkem 96 kusů vozidel různých délek a cestující se s nimi mohou setkat v oblastech Mostecká pánev, Kadaň - Žatec, Chomutovsko, Šluknovsko, Lovosice - Louny, Ústecko, Teplicko, Litoměřicko a Podbořansko.

Cílem návštěvy výrobců bylo mimo jiné prověřit způsob zadání výroby jednotlivými dopravci a ověření splnění zadávacích podmínek objednatele v praxi. „Je zřejmé, že kvalita výroby vozidel pro Ústecký kraj je vysoká a věřím, že cestující budou maximálně spokojeni,“ konstatoval Jaroslav Komínek.

Ve společnosti IVECO měli zástupci Ústeckého kraje možnost vidět také vozidla vyráběná pro německého dopravce RVD, který bude od roku 2015 novým smluvním dopravcem Ústeckého kraje na mezinárodní lince Teplice – Dresden, na kterou budou tato nová vozidla červené barvy nasazována.

Připravil: odbor dopravy a silničního hospodářství

 

jk1
Jednání za Ústecký kraj vedl radní Jaroslav Komínek (vlevo)

jk22

jk23

sor

 

 

 

 

obrázek
Nadpis
Text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 9.10.2014 / 9.10.2014
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém