Orientační nabídka


 

Život v dětském domově v době koronavirové krize

DD Šluknov
Kvůli pandemii COVID-19 je několik týdnů dětský domov v preventivní, dobrovolné karanténě. Děti nejezdí na pobyty mimo zařízení a nemají ani vycházky (veškerý svůj čas tráví v areálu dětského domova). To klade zvýšené nároky především na denní vychovatele. Ti se o děti musí reálně starat dvanáct hodin denně.
Tisková zpráva ze dne 27. dubna 2020
 

 
 

Vzhledem k tomu, že v každé skupině je osm dětí různého věku, je práce velmi náročná. Zejména pak při plnění úkolů zadaných školou. Vychovatelé se dopoledne mění v učitele, odpoledne se musí postarat o volný program dětí. Vzhledem k tomu, že děti neopouštějí areál, je to práce velmi náročná. Nemluvě o tom, že všichni vychovatelé už odsloužili desítky přesčasových hodin. Výchovní pracovníci se společně s dětmi snaží ve svém volném čase opětovat pomoc druhým tím, že také šijí roušky či pečou koláče pro ozbrojené složky, které v současné době hlídají hranice. 

Rovněž se v našem dětském domově změnila hygienická opatření, která jsou spojená se současnou krizovou situací. Děti a zaměstnanci nosí roušky, k dispozici je dezinfekce rukou. Pomohl nám i Nadační fond Albert, jehož prostřednictvím jsme získali generátor ozonu. Ten dezinfikuje rodinné skupiny a společné prostory dětského domova. Náročnou situaci zvládáme a doufáme, že se již v brzké době budeme moci vrátit k normálu.

Velké díky patří všem našim zaměstnancům a dalším lidem, kteří v této nelehké době s plným nasazením pomáhají potřebným. Děkuji Nadaci Terezy Maxové, Tomášovi Slavatovi, NF Albert a občanům Lipové, kteří pro naše děti šili látkové roušky a dalším lidem, kteří nám v této nelehké době pomáhají. V neposlední řadě děkuji našemu zřizovateli Ústeckému kraji, který od počátku krizového období s naším dětským domovem spolupracuje, nabízí pomoc a zásobuje nás ochrannými pomůckami a dezinfekcí.

Dětský domov v Lipové u Šluknova je nejsevernějším dětským domovem v České republice. Žije zde v sedmi rodinných skupinách 56 dětí, o které se stará 42 zaměstnanců (vychovatelé, tety noční, kuchařky, údržbáři, sociální pracovnice aj.).

Zpracoval: Leoš Moravec, ředitel DD a ŠJ Lipová u Šluknova

01
I zde platí nepsané pravidlo, že starší děti dohlížejí na ty mladší

02
O zábavu mají postaráno

03
O děti v dětském domově se starají vychovatelé a další zaměstnanci této příspěvkové organizace Ústeckého kraje

 

 

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 27.4.2020 / 27.4.2020 | Zveřejnit od: 27.4.2020
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém