Orientační nabídka


 

Zlatá medaile pro hejtmana

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Zlatá medaile pro hejtmana

Zlatou čokoládovou medaili si dnes (čtvrtek 6.6.2002) vezl hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc z 8. ročníku sportovních her Opárno 2002. Medaile mu má připomínat, že mentálně postižení klienti ústavů sociální péče se každoročně scházejí na svých sportovních hrách a že tato tradice by se neměla přerušit ani v příštím roce, kdy zřizovatelské funkce k dosavadním okresním ústavům sociálním péče přejdou na Ústecký kraj. Hejtmanova slova, že přijímá štafetu pořadatelství a už se těší  na devátý ročník sportovního klání, sklidila obrovský potlesk.

Sportovních her v Opárně konaných letos naposledy pod záštitou přednosty Okresního úřadu v Litoměřicích Josefa Pola se zúčastnilo více než 200 účastníků z 21 ústavů sociální péče Ústeckého kraje a také sportovní kluby z Polska a Rakouska. Soutěžilo se ve stolním tenise a  atletických disciplinách. Poháry sice patřily jenom vítězům, ale sladkých odměn bylo dost pro každého, kdo bojoval. Na stupně vítězů se probojovaly také kuchařky, ty ovšem nikoli za skok či běh, ale za své skvělé kuchařské umění…

Ústecký kraj je od loňského roku zřizovatelem Diagnostického ústavu sociální péče v Čížkovicích a Ústavu sociální péče pro tělesně postižené dospělé ve Snědovicích. Klienti z Čížkovic se sportovních her také zúčastnili a obdarovali své soupeře vlastnoručně vyrobenými keramickými zvonky.

Připravila: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 6.6.2002 / 6.6.2002 | Zveřejnit od-do: 6.6.2002-6.9.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém