Orientační nabídka


 

Zlatá stuha pro Srbskou Kamenici - podívejte se na video

19.8.
I když výsledky celokrajské soutěže Vesnice roku 2013 Ústeckého kraje vyhlásila hodnotitelská komise již počátkem prázdnin, teprve 19. srpna se oficiálně všechny vítězné barevné stuhy, diplomy a další mimořádná uznání a ocenění dostaly do rukou nejpovolanějších –starostů a dalších zastupitelů všech oceněných obcí.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 20. srpna 2013

Ještě před oficiálním ceremoniálem poblahopřál  hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček paní  Jitce Voglové, starostce vítězné Srbské Kamenice, k zisku Zlaté stuhy 2013 a k postupu do celostátního finále.Vítězná obec získala od Ústeckého kraje finanční cenu ve výši 300 tisíc korun, držitelé ostatních stuh dostanou po 125 tisících a zkrátka nepřišly ani obce s diplomy a uznáními.  

Opravdu zdařilý slavnostní ceremoniál k ukončení soutěže Vesnice roku 2013 Ústeckého kraje zažila Srbská Kamenice v pondělí 19. srpna odpoledne. Jenom toho deště bylo moc, ale i s ním si zástupci všech oceněných obcí a občané hostitelské vesnice poradili. Krajský hejtman Oldřich Bubeníček přijel do vítězné obce na kratičké oficiální zahájení, potom už musel zpět do Ústí na jednání zastupitelstva.   U předávání barevných stuh a dalších ocenění jej proto zastoupili například Michal Janeba, náměstek   ministra pro místní rozvoj, Tomáš Valina z ministerstva zemědělství nebo představitelé dalších vyhlašovatelů soutěže – Spolku pro obnovu venkova, Svazu měst a obcí ČR aj. Významné slovo dostala v deštivém odpoledni i krajská hodnotitelská komise, v níž byli i představitelé vítězných obcí z minulých let (předsedal jí David Kádner z Nové Vsi v Horách)

 „Těší mě zájem obcí o účast v této soutěži. Je to jedna z aktivit na podporu venkovských oblastí, na které se často zapomíná. Přitom právě v menších obcí je bohatý komunitní život a lidé dokážou pro svůj domov obětovat čas i úsilí. Ocenění v soutěži Vesnice roku je už jen bonusem navíc k radosti z dobře fungující obce. Věřím, že vítěz bude náš kraj důstojně reprezentovat i v národním kole,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček.

Výsledky soutěže „Vesnice roku 2013“ v Ústeckém kraji

Zlatá stuha (absolutní vítěz): Srbská Kamenice, okres Děčín, Modrá stuha (za péči o společenský život v obci): Vědomice, o. Litoměřice, Bílá stuha (za činnost mládeže): Cítoliby, o. Louny,

Zelená stuha (za péči o zeleň a životní prostředí : Nové Sedlo, o. Louny, Oranžová stuha (za spolupráci obce a zemědělského subjektu: Bělušice,  o. Most. Udělena byla i Cena naděje (Dušníky), diplomy a mimořádná ocenění včetně „zlatých cihel“ a Cena Objev roku (Lkáň).

 

Kontakt:

Mgr. Zbyněk Šebesta, oddělení tiskových informací

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 742

Mob.:+420  603 192 629

             Mail:   sebesta.z@kr-ustecky.cz

1
Hejtman Oldřich Bubeníček blahopřeje starostce obce Srbská Kamenice paní  Jitce Voglové

k udělení Zlaté stuhy v krajském kole  a k postupu do celostátního finále soutěže Vesnice roku 2013.

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 20.8.2013 / 20.8.2013 | Schváleno / Zrušeno: 20.8.2013 / 19.9.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém