Orientační nabídka


 

Zlatý erb 2011: Nejvíce ocenění si odnesl Most

001
Na Krajském úřadě Ústeckého kraje byly dnes dopoledne slavnostně vyhlášeny výsledky krajského kola jedinečné soutěže Zlatý erb 2011. Přihlášená města a obce regionu mezi sebou bojovala o ocenění za nejlepší webové stránky a za nejlepší elektronickou službu pro své občany. Vítězům 13. ročníku gratulovala i hejtmanka Jana Vaňhová.
Tisková zpráva z 25. 3. 2011
 

 
 

Jako první se vyhlašovala Cena veřejnosti, která byla určená obci, jejíž web získal nejvíce hlasů od občanů. Vítězem se stala obec Mikulov.

 

„Vím, že i v letošním roce byla konkurence mezi soutěžícími obrovská, protože současné webové stránky měst a obcí jsou neustále zdokonalované a na velmi profesionální úrovni. Odborná porota to jistě neměla ani tentokrát lehké a to je jen zásluha obcí a měst, protože se snaží přiblížit svým občanům a tím plní své hlavní poslání - protože pro naše občany jsou tu především,“ řekla v úvodu hejtmanka. Obce a města soutěžila celkem ve třech kategoriích, z každé kategorie byla vyhlášená první tři místa.  

 

Soutěž Zlatý erb je organizována v krajských kolech a v navazujícím celostátním kole. Kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí. V krajských kolech se hodnotí tzv. povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a bezbariérová přístupnost.

 

„I v letošním ročníku pozoruji trend zvyšující se úrovně webových stránek měst a obcí. Očekával jsem velký rozdíl mezi malými a velkými městy, ale jsem rád, že tomu tak není,“ dodal Jan Jelínek, předseda krajské poroty a zároveň vedoucí Odboru informatiky a organizačních věcí na Krajském úřadě Ústeckého kraje.

 

Obce a města, která se v krajském kole ve třech hlavních kategoriích umístily na prvních místech, postoupily do celostátního. Jedná se o Most, Libochovany a Litoměřice. Nejúspěšnějším soutěžícím se stalo právě město Most, které se umístilo v každé kategorii a získalo tak 1., 2. i 3. místo. Celostátní kolo se bude vyhlašovat 4. dubna 2011 na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě v Hradci Králové.

 

Hlavní cíl soutěže si dává za úkol podpořit modernizaci místních samospráv prostřednictvím rozvoje informačních služeb, které jsou poskytované s využitím internetu a ostatních elektronických médií. Webmasterům a provozovatelům navíc soutěž nabídne užitečné informace a hodnocení, které pomohou k jejich dalšímu zlepšování.

 

Soutěž Zlatý erb byla v roce 2002 oceněna jako finalista světové prestižní ceny Stockholm Challenge Award a již tradičně poutá pozornost našich měst, obcí a veřejnosti.

 

Každoroční vyhlášení vítězů krajského kola organizuje ve spolupráci s Ústeckým krajem firma WEBHOUSE. Soutěž je pořádána ve spolupráci se Svazem měst a obcí ČR, sdružením Český zavináč, portálem Města a obce online a konferencí ISSS.

 

Výsledky

 

Cena veřejnosti : Mikulov

 

Nejlepší elektronická služba

 

  1. místo: Most – Mostecké televizní vysílání TV Most Expres
  2. místo: Žatec – Helpdesk odpadové hospodářství
  3. místo: Most – Mostecké listy online, deník

 

Nejlepší webová stránka obce

 

  1. místo: Libochovany – www.libochovany.cz
  2. místo: Březno – www.obecbrezno.cz
  3. místo: Háj u Duchova – www.ouhaj.cz

 

Nejlepší webová stránka města

 

  1. místo: Litoměřice: www.litomerice.cz
  2. místo: Most – www.mesto-most.cz
  3. místo:Úštěk – www.mesto-ustek.cz

 

 

Připravila:

Bc. Alena Tichá

oddělení tiskových informací

Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 741, ticha.a@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

01
První oceněnou obcí byl Mikulov, který získal Cenu veřejnosti.

Z rukou hejtmanky Jany Vaňhové ji přebírá Jaroslava Sanitriková.

02
Úspěšné tažení města Mostu: primátor Vlastimil Vozka a tisková mluvčí Alena Sedláčková

04
Představitelé Žatce (zleva): informatik Tomáš Trégl, vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství Martina Raganová a tajemnice městského úřadu Monika Spáčilová

05
Představitelé Háje u Duchcova (zleva): knihovník obce Karel Singer, webmaster Aleš Pospíchal, místostarostka Irena Pipišková a starosta Karel Drašner

06
Představitelé Března: referentka obecního úřadu Eva Gruntorádová a starosta Zděnek Valenta

07
Představitelé Libochovan (zleva): webmaster Aleš Pospíchal, zpracovatelka webových stránek Lenka Skružná a starostka Miroslava Vencláková

08
Představitelé Úštěku: webmaster Aleš Pospíchal a tajemnice Vladislava Šarkadyová

10
Představitelé Litoměřic (zleva): informatik Jan Černý a tajemník Karel Chovanec

11
Společná fotografie všech oceněných obcí a měst s hejtmankou Janou Vaňhovou

12
Hejtmanka při rozhovoru s mosteckým primátorem13
Obec Libochovany

14
Tři ocenění pro město Most

15
Litoměřice

16
Úštěk

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Tichá
Vytvořeno / změněno: 25.3.2011 / 25.3.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém