Orientační nabídka


 

Zlatý erb 2024 se zaměří na kybernetickou bezpečnost

Prestižní soutěž Zlatý erb, soutěž o nejlepší webový portál a digitální služby obce, letos vstupuje do 26. ročníku. Ten dostal přízvisko ročník kybernetické bezpečnosti, protože na bezpečnost webů se poroty soustředí nejvíce.
Tisková zpráva ze 13. listopadu 2023
Znak ZE
 

 
 
Poroty budou už podruhé automaticky hodnotit všechny obce s rozšířenou působností (ORP) v krajích, které se přihlásily. Zapojené kraje mohou vyhlásit i kategorii pro obce, které nejsou ORP. Znovu bude možné hlasovat i v ceně veřejnosti. Vyhlášení celostátního kola soutěže proběhne během pondělního galavečera 13. května 2024 na konferenci ISSS v Hradci Králové.

Každý ročník soutěže Zlatý erb je věnovaný aktuálnímu komunitně a společensky vnímanému tématu v oblasti ICT. V roce 2023 se jednalo o open data, letošní ročník se zaměří na téma kybernetické bezpečnosti. Soutěž pravidelně přichází s balíčkem změn a rozšíření, aby byla pro obce co nejvíce přínosná a pomáhala jim inovovat weby.

„V letošním ročníku opět klademe důraz na informační hodnotu webových portálů a digitálních služeb pro občany a pro návštěvníky obce. U ORP má velkou váhu i splnění všech zákonných povinností nejen z oblasti ICT, ale i z jiných, které jsou na ICT oblasti závislé nebo z ní vycházejí. Oproti předchozím ročníkům jsme se více soustředili na poskytování informací pro podnikatele. Znamená to, že hodnotící kritéria se zaměřují na tři cílové skupiny, a to občan, podnikatel a návštěvník či turista. Letos jsou novinkou prémiová kritéria, která dovolí porotcům bodovat obce v širší škále,“ říká nový ředitel Zlatého erbu Martin Lukáš, který vystřídal dlouholetého ředitele Tomáše Holendu.

Další novinkou ve Zlatém erbu je kategorie sociálních sítí, které obce mnohem více než v minulosti využívají k informování a přímé komunikaci s občany.

„Letos jsme se rozhodli zhodnotit i sociální sítě, tedy zejména platformu Facebook, která je u obcí nejvíce rozšířená a u menších obcí často plní funkci jakéhosi obecního rozhlasu. Obce zřízením sociálních sítí získají přímý, interaktivní a moderní kanál, kterým lze se zpětnou vazbou komunikovat s občany obce,“ vyzdvihuje klady sociálních sítí u obcí Hana Bazjuková, manažerka soutěže Zlatý erb.

Další informace naleznete na webu soutěže v odkazu zde.

zlatý erb 2024
Banner soutěže Zlatý erb 2024

 


 
Zodpovídá: Mgr.et Bc. Ondřej Nitsch
Vytvořeno / změněno: 13.11.2023 / 13.11.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém