Orientační nabídka


 

Zlatý erb za nejlepší weby získaly Úštěk a Chuderov z Ústeckého kraje

1
Ocenění Zlatý erb za nejlepší webovou stránku města získal Úštěk. Cenu za nejlepší obecní prezentaci na internetu získal Chuderov. Nejlepší elektronickou službu, takzvaný klikací rozpočet, nabízí web Nového Města na Moravě. Výsledky 15. ročníku soutěže Zlatý erb vyhlásili pořadatelé na konferenci Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS) v Hradci Králové.
Tisková zpráva z 9. dubna 2013
 

 
 

Úštěk i Chuderov bodovali již letos v březnu v krajském kole soutěže v Ústeckém kraji. Úštěk novou verzi svého webu spustil loni na podzim. "Chtěli jsme zaujmout úplně vším. Sázeli jsme na atraktivnost historického jádra Úštěku, turistiku, ale i veškeré sekce povinných informací," řekl po vítězství v krajském kole tvůrce webu Aleš Pospíchal.

 

Druhé místo mezi městy vybojoval web Jihlavy, třetí v letošním ročníku skončil Bruntál. Mezi obcemi mají druhé místo mezi obcemi Pravčice a třetí Okříšky. Druhou pozici v klání o nejlepší elektronickou službu získala Praha 6, třetí místo Hradec Králové.

Součástí bylo také udělení několika další cen, například zvláštní cenu ministra pro místní rozvoj za nejlepší turistickou prezentaci na webových stránkách při soutěži Zlatý erb získal Špindlerův Mlýn. Zvláštní cenu ministra vnitra za nejlepší bezbariérový přístup na webové stránky získali obec Petrovice a město Cheb.

 

Letošního klání se zúčastnilo 444 měst a obcí, vloni to bylo 475 soutěžících, řekl dnes ČTK Roman Milner, podílející se na přípravě soutěže.

 

Vloni ocenění Zlatý erb mezi městy vyhrál Most, mezi obcemi bodovaly Lovčice na Královéhradecku. Cílem soutěže Zlatý erb je podpořit rozvoj internetových služeb ve městech a obcích.

 

Zdroj: Zpravodajství ČTK

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 9.4.2013 / 9.4.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém