Orientační nabídka


 

Změna jízdních řádů přinese více vlaků i jejich modernizaci

cd
České dráhy na tiskové konferenci, která se minulý týden uskutečnila na Krajském úřadu Ústeckého kraje, slíbily větší počet spojů a lepší kvalitu cestování. Novináře seznámily s novým jízdním řádem, který začne platit od 13. prosince 2015. Jak uvedl krajský radní pro dopravu Jaroslav Komínek, objem regionální dopravy, kterou kraj objednává, se v novém jízdním řádu zvýší o 1,4 procenta.
 

 
 

„Jde nám o to, abychom reagovali mimo jiné na změny v návaznosti spojů, jejich vytížení a další požadavky cestujících. Zároveň jednáme i o obnovení trati Teplice – Lovosice a Kozí dráhy, na které chceme v příštím roce objednat dopravu. Není možné, aby tyto trati zůstaly definitivně uzavřené," zdůraznil pro Ústecký deník Jaroslav Komínek.

Ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah v Ústí nad Labem Vladimír Štochl informoval, že nejvíce změn bude na tratích z Ústí nad Labem do Roudnice nad Labem a do Děčína. Mezi Ústím nad Labem a Děčínem pojede navíc jeden pár vlaků. Na základě objednávky kraje bude rychlík z Liberce prodloužen až do Lovosic a dopravu do Roudnice posílí dva páry vlaků.

České dráhy připravily na letošní prosinec opět adventní vlak Vánoční kometa Ten bude o víkendech jezdit mezi Ústí nad Labem a Drážďany, z Ústí pojede v 9:18 a z Drážďan vyrazí zpět v 16:05 hodin.

Z Ústí nad Labem do Prahy budou všechny vlaky typu CityElefant a na trati z Ústí do Chomutova pojedou soupravy RegioPanter, RegioShark a jednotky s řídícím vozem Sysel. Všechny spoje z Ústí nad Labem do Bíliny zajistí jednotky Regionova.

Většina vlaků v kraji bude vybavena moderními vozy. Z Ústí nad Labem do Děčína budou zcela převažovat jednotky Regionova a vlaky s novým řídícím vozem Sysel.

Pro cestující bude sloužit i zařízení k záchraně života. V budově ústeckého hlavního nádraží je k dispozici automatizovaný externí defibrilátor. České dráhy se tak stejně jako Ústecký kraj zapojily do projektu časné defibrilace.

Od nového roku by se mohly České dráhy připojit k ústecké integrované dopravě. Směřují k tomu jednání mezi Ústeckým krajem, který dopravu objednává, a Českými drahami. Lidé by mohli cestování na jednu jízdenku po celém kraji zatím naplno využít jen v Ústí a Teplicích, kde integrace MHD a systému Doprava ÚK je již funkční nebo se chystá.


Zdroj: České dráhy, denik.cz

cityelefant
Jednotka CityElefant

regioshark
Jednotka RegioShark

regiopanter
Jednotka RegionPanter

 

regionova
Souprava Regionova

sysel
Řídící vůz Sysel

ula
Pohled na kolejiště hlavního nádraží Ústí nad Labem

 

 

 

 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 22.11.2015 / 22.11.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém