Orientační nabídka


 

Změny v autobusové dopravě v oblastech Štětsko a Dolní Poohří (okres Litoměřice)

změny-bus
S platností od 12.6.2011 nastávají změny jízdních řádů na linkách 639 Litoměřice-České Kopisty-Počaply-Travčice, 641 Litoměřice-Polepy-Hoštka-Štětí, 648 Štětí-Štětí,Brocno-Štětí,Újezd, 649 Strachaly-Snědovice-Štětí, 672 Štětí-Snědovice-Sukorady-Kravaře, 684 Roudnice n.Labem-Chodouny-Litoměřice
 

 
 

Změny se týkají pouze vybraných spojů a upravují jízdní řády na základě vyhodnocení současného provozu odborem dopravy a silničního hospodářství (dále jen DS) a připomínek ze strany obcí a občanů.

 

639 Litoměřice – České Kopisty – Počaply – Travčice

Na lince dochází k rozšíření provozu o tři párové spoje jedoucí v sobotu, neděli a svátky. Schválený návrh vychází z celokrajské koncepce DS k zajištění víkendového provozu do jednotlivých lokalit Ústeckého kraje s většími sídly, které dosud víkendový provoz nemají. Je však třeba podotknout, že víkendový provoz bude sledován a nadále objednáván jen v případě jeho využití cestujícími.

 

641 Litoměřice-Polepy-Hoštka-Štětí
Spoje 113 a 114 nebudou zajíždět do Malešova z důvodu minimální náhodné frekvence cestujících

648 Štětí-Štětí,Brocno-Štětí,Újezd
Část spoje 100 v úseku Štětí,Újezd – Štětí,Chcebuz je zařazena do objednávky Ústeckého kraje (nyní hradilo ztrátu město Štětí). Na spoji bylo zjištěno pravidelné využívání cestujícími a převedením objednávky na Ústecký kraj vzniká větší stabilita v zachování této nabídky.

684 Roudnice n.L.-Chodouny-Litoměřice 
Z popudu odboru DS dochází k přidání podvečerních páru spojů 142 a 143 o víkendu s platností jízdy v období od 12.6 do 2.10.2011. V podstatě jde o sezónní prodloužení provozu na dotčené lince ve fungujícím taktu, kde je na základě analýzy dosahovaných tržeb předpoklad využití cestujícími.

Autobusová zastávka Štětí,,centrum
Odbor DS ve spolupráci s městem Štětí navrhl a zřídil novou autobusovou zastávku v centru města Štětí. Navržená zastávka je umístěna v samotném centru města, v blízkosti pěší zóny s poštou a spořitelnou, Nového náměstí s Tescem a GE Money bankou, v bezprostřední blízkosti 1. a 2. ZŠ a zdravotního střediska.
Po příkladné a bezvadné spolupráci při zřizování zastávky se dostaly do kolize názory odboru DS a města Štětí ohledně využití zastávky. Odbor DS navrhoval systémové využití všemi spoji na dotčených linkách 648 Štětí-Štětí,Brocno-Štětí,Újezd, 649 Strachaly-Snědovice-Štětí a  672 Štětí-Snědovice-Sukorady-Kravaře.
Město Štětí na základě připomínek občanů upřednostňovalo pouze některé vybrané spoje. V této souvislosti proběhlo konečné a rozhodující jednání mezi zástupci Ústeckého kraje a města Štětí, na kterém byla dohodnuta kompromisní varianta. V podstatě se jedná o jednosměrnou obsluhu nové zastávky v exponovaných špičkových časech, kdy jezdí nejvíce dětí školního věku. Původní záměr na využití zastávky všemi spoji bude do budoucna sledován a vyhodnocován.

500330 Dubá – Štětí
V souvislosti se změnou platnosti licence se mění od 29.5.2011 údaj platnosti linky. Rozsah spojů a časové polohy se nemění. (pozn. linka je objednávána Libereckým krajem se spoluúčastí Ústeckého kraje)

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Jan Maxa
Vytvořeno / změněno: 27.5.2011 / 27.5.2011
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém