Orientační nabídka


 

Zmírnit napětí v Duchcově má Nulová tolerance

1
Ke kulatému stolu v Duchcově, u kterého se měla probrat přijatá opatření k řešení napjaté sociální situace ve městě, pozvali starostka Jitka Bártová a radní Martin Klika zástupce všech zúčastněných stran včetně neziskových organizací. Cílem bylo představit první výstupy projektu Nulová tolerance a zjistit požadavky na další postup.
Tisková zpráva ze dne 9. srpna 2013
 

 
 

„Mrzí mě, že se kulatého stolu odmítli zúčastnit zástupci Romů a neziskových organizací, protože některé věci je potřeba probrat v rámci široké platformy,“ komentoval radní pro sociální věci a bezpečnost Martin Klika fakt, že někteří se odmítli zúčastnit kvůli pozvání zástupců Dělnické strany sociální spravedlnosti. „V Duchcově se od konce května začal realizovat projekt Nulová tolerance, se kterým máme výborné zkušenosti z Janova. Spočívá v důsledných kontrolách dodržování zákonů a plnění povinností a nekompromisním postupu při vyplácení sociálních dávek. Jedná se o soubor opatření – prevence, represe a sociální práce. První výsledky jsou povzbudivé, nyní je třeba s nimi pravidelně seznamovat veřejnost v Duchcově,“ doplnil radní Klika.

U kulatého stolu seděli i zástupci petičního výboru Petice duchcovských občanů, kteří vznášeli požadavky zejména na eliminaci skrytého záškoláctví a dodržování veřejného pořádku. Všichni se shodli, že nebytná je práce s mládeží, kterou by měly zajistit především neziskové organizace. Od září bude realizovat Sociálně aktivizační služby  pro rodiny v Duchcově v rámci Individuálního projektu Ústeckého kraje Oblastní charita Most.

Zástupce Policie České republiky plk. Sytař popsal kroky vedoucí ke zvýšení subjektivního pocitu bezpečí občanů města a apeloval na zástupce DSSS, aby ustoupili od shromáždění a pochodu plánovaného na 24. srpna s důrazem na to, že podobné akce ke zklidnění vyhrocené situace nevedou. Přestože se DSSS rozhodla svého práva na demonstraci využít, akce by měla proběhnout v klidném duchu.

V Duchcově se bude nadále pokračovat v realizaci Nulové tolerance, další pracovní setkání úředníků a neziskovek, na němž přislíbila účast i starostka Bártová, se uskuteční 3. září.

Kulatého stolu se kromě výše jmenovaných zúčastnila také Městská policie Duchcov, zástupce Probační a mediační služby Teplice, vedoucí sociálního odboru  MÚ Duchcov i krajského úřadu, zastupitelé Duchcova a členové Pracovní skupiny pro sociálně vyloučené lokality Ústeckého kraje.

 

Kontakt:

Mgr. Magdalena Hanáčková, tisková mluvčí

odbor kanceláře hejtmana Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.:   +420 475 657 726

Mob.:+420 737 203 666

Mail:   hanackova.m@kr-ustecky.cz

1
Starostka Duchcova Jitka Bártová a radní Ústeckého kraje pro sociální věci a bezpečnost Martin Klika

2
Jednání na duchcovské radnici

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 9.8.2013 / 9.8.2013
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém