Orientační nabídka


 

Známe firmy, které dostaly ocenění Spokojený zákazník Ústeckého kraje pro rok 2021

Na krajském úřadě byly v pondělí 11. října slavnostně vyhlášeny výsledky 21. ročníku ceny „Spokojený zákazník Ústeckého kraje“. Národní cenu nově ve třech oborech (Zakázková výroba, odborný prodej a opravy výrobků; Stravování, pohostinství, ubytovací služby a cestovní ruch; Výroba a prodej potravin a nápojů) získalo celkem 15 podnikatelů.
Tisková zpráva ze dne 11. října 2021
Cena Spokojený zákazník pro rok 2021
 

 
 
80 % z nich přitom zaměstnává méně než 5 zaměstnanců a prakticky všichni se řadí do kategorie drobných živnostníků, nebo malých či rodinných firem.

Udělení cen proběhlo pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Ing. Jana Schillera a s podporou Ústeckého kraje. Přítomní podnikatelé převzali ocenění z rukou hejtmana, který všem oceněným podnikatelům pogratuloval a poděkoval jim i za přístup k úspěšnému překonání náročného období koronavirové krize. „Poslední dva roky během epidemie pro vás musely být těžkou životní zkouškou. Fakt, že jste byli nominováni, nebo přímo oceněni, je pro vás důkazem, že jste v této životní zkoušce nejen obstáli, ale že jste i přes veškeré nástrahy poskytovali svým klientům nadstandardní servis a služby, které byly krajskou porotou oceněny. A za to máte můj obdiv a díky,“ uvedl při své úvodní řeči hejtman Schiller.
 
„Když jsme naši cenu 15. června vyhlašovali, chtěli jsme veřejnost upozornit především na to, že i přes toto nelehké období, a komplikace způsobené epidemií, řada živnostníků a rodinných firem vysoké očekávání spotřebitelů stále naplňuje. Jsme proto velmi rádi, že Ústecký kraj na tradici oceňování právě takových podnikatelů i letos navázal a že je dnes můžeme představit veřejnosti jak v Ústeckém kraji, tak i v celé České republice,“ uvedl během slavnostního vyhlášení za SČS koordinátor celé akce Mgr. Viktor Vodička.

Cenu Spokojeného zákazníka přitom SČS uděluje na základě skutečnosti, že subjekt, který ocenění získal, poskytuje své produkty či služby v souladu s vysokým očekáváním spotřebitele, a to nejen s přihlédnutím k jejich bezpečnosti a kvalitě, ale i s přihlédnutím k inovacím a neustále se zvyšujícím potřebám českých spotřebitelů samotných.

Do hodnocení a konečného výběru oceněných podnikatelů jsou přitom zapojeni nejen spotřebitelé, ale i zástupci místních a podnikatelských samospráv, profesních komor, dozorových orgánů, živnostenských úřadů, i dalších nevládních organizací, a návrhy na přiznání ceny jsou podrobeny přezkoumání hodnotící komisi, která byla v Ústeckém kraji ustavena již v roce 2001 a jejímž předsedou je pan Radek Černý, člen Zastupitelstva Ústeckého kraje.

15 nových ocenění znamená, že v Ústeckém kraji bylo za svůj přístup ke svým zákazníkům oceněno již celkem 249 podnikatelů. Seznam jednotlivých subjektů, které lze přeneseně považovat i za hrdiny této doby, kteří ocenění v Ústeckém kraji pro rok 2021 získaly, je uveden v příloze této tiskové zprávy.

Bližší informace o udělování a metodice ceny, stejně jako o krajích a kategoriích, v nichž je vyhlašována, jsou k dispozici na stránkách ZDE, nebo na rozcestníku www.konzument-ocenuje.cz.

Kontakt: 
Mgr. Viktor Vodička, ředitel SČS                                                             
E:
vodicka@konzument.cz                             
T: +420 732 266 150
    
                   
Sdružení českých spotřebitelů, z. ú. (SČS) si klade za cíl hájit oprávněná práva a zájmy spotřebitelů v České republice a na vnitřním trhu EU, přičemž vyzdvihuje především preventivní stránku jejich ochrany: „Jen poučený spotřebitel se dokáže účinně hájit“. SČS přispívá ke kultivaci podnikatelského a konkurenčního prostředí a působí v řadě oblastí, včetně standardizace, podpory kvality a bezpečnosti průmyslového zboží a potravin a také služeb, a to včetně služeb finančních.

01
Akce se zúčastnil hejtman Jan Schiller (uprostřed) a předseda krajské poroty Radek Černý (vpravo)

02
Mezi oceněnými firmami byla například DECIDE, s. r. o., která provozuje penzion Studánka v Klínech

Cena Spokojený zákazník pro rok 2021
Oceněno bylo také Uzenářství Ježek, s. r. o., z Mostu

Cena Spokojený zákazník pro rok 2021
Nebo Jaroslav Balog z Jirkova, který se věnuje opravám a ladění pian


 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 11.10.2021 / 11.10.2021 | Zveřejnit od: 11.10.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém