Orientační nabídka


 

Zóna Triangle

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Jana Foukala, ČTK, (Foukal@mail.ctk.cz)
 

 
 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ Jan Foukal, ČTK, (Foukal@mail.ctk.cz) ze dne 2. 9. 2004

 

Dotaz (v původním znění):

 

Prosím, prosím o informace o zóně Triangle. Jaké práce se už udělaly? Kolik peněz to stálo? Kolik dal kraj, kolik stát? Co se bude dělat v nejbližší době? Jak jsou daleko jednání s případnými investory?

 

Podklady Průmyslová zóna Triangle

Strategická průmyslová zóna Triangle vzniká v prostoru bývalého žateckého vojenského letiště. Její rozloha je 360 ha. Vybudování zóny investuje kraj prostředním programu na podporu rozvoje průmyslových zón administrovaného CzechInvestem (podprogram regenerace průmyslových zón). Dosud bylo takto státem investováno 392,4 milionů korun (byly vyčerpány na pokračování demoličních prací a na sanace starých ekologických zátěží).

Zastupitelstvem Ústeckého kraje bylo odsouhlaseno na přípravu žatecké průmyslové zóny 180 milionů, které by měly být vynaloženy v průběhu čtyř let. Dosud bylo z této sumy vyčerpáno přibližně 100 milionů.

Z peněz kraje jsou realizovány jak investice (výkupy pozemků, zálohy na výkupy a věcná břemena, nastartování demolic na přelomu roku 200/03, náklady na zpracování dokumentací pro uzemní řízení a stavební povolení a projektová dokumentace), tak i běžné výdeje (běžné výdaje na zajištění provozu průmyslové zóny - údržba, sekání ploch, spotřeba vody elektřiny, provoz čistírny odpadních vod, ostraha),  ale i náklady na prezentaci této zóny na zahraničních veletrzích investičních příležitostí například Exporeal Mnichov,  Mipin Caen.

 

Aktuální stav prací:

Koncem července byla dokončena první etapa sanace ekologických škod na zóně Triangle, která probíhala od září 2003. Celkem stála přibližně 87 milionů korun, přičemž celá částka byla hrazena z dotace Programu na podporu rozvoje průmyslových zón, který vypsalo Ministerstva průmyslu a obchodu. Během sanace bylo biodegradační metodou pročištěno více než 118 tisíc metrů krychlových materiálu. Sanační práce provádí společnost Remonta, a.s. Ze znečištěné zeminy bylo podle odhadů odborníků odstraněno přibližně 411 tun ropných látek. Práce na přípravě zóny pro příchod strategického investora jsou nyní zaměřeny na zajištění podkladů pro územní řízení na výstavbu nových inženýrských sítí, dopravního napojení a vlečky.

 

13. září tohoto roku začne demolice vzletové a přistávací dráhy, což je jediný objekt, který v prostoru průmyslové zóny zůstal z původního vybavení vojenského letiště. Demolice provede firma Petr Březina APB Plzeň.

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: konecna.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 3.9.2004 / 17.7.2006 | Zveřejnit do: 31.12.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém