Orientační nabídka


 

Zoopark otevřel novou Záchrannou stanici pro handicapované živočichy

zoo
V pátek 28. srpna ve 12 hodin byla v Podkrušnohorském zooparku slavnostně otevřena nová Záchranná stanice pro handicapované živočichy. Program zahájila ředitelka zooparku Iveta Rabasová, slavnostního přestřižení pásky se ujal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, primátor města Chomutova Daniel Černý a zástupce České inspekce životního prostředí Pavel David.
 

 
 

Pozvání na akci přijali náměstkové primátora města Chomutova Marian Bystroň a Marek Hrabáč, pracovník Ministerstva životního prostředí David Fuka a kolegové ze záchranných stanic pro handicapované živočichy. Po slavnostním přípitku následovala prohlídka zázemí, moderní veterinární ordinace s vytápěnými boxy pro zvířata a venkovních voliér.

„Vzhledem k nákladnosti projektu jsme využili možnost získání dotace z operačního programu Životní prostředí, prioritní osa 6 – Zlepšování stavu krajiny a přírody,“ vysvětlila ředitelka zooparku Iveta Rabasová. „Celkem jsme získali 90 % nákladů na přestavbu. 8 539 871 Kč činil příspěvek z Fondu Evropské unie, částkou 502 345 Kč přispěl Státní fond životního prostředí České republiky. Zbylá částka byla hrazena z rozpočtu zooparku,“ dodala ředitelka. Projekt podpořil také Ústecký kraj.

Záchranná stanice pro handicapované živočichy se nachází mimo areál Podkrušnohorského zooparku nedaleko budovy Ekocentra. Je přístupná po cyklostezce vedoucí od sídliště Písečná. Několik minut trvá cesta od vstupu do zooparku od silnice číslo 13, podél výběhů pro koně a skanzenu Stará Ves.

Příležitost prohlédnout si prostory zooparku měla i veřejnost v rámci Dne otevřených dveří, který proběhl ve stejný den.

Kontakt: Martina Pelcová, vedoucí marketingu, Zoopark Chomutov

zoo

zoo

zoo


 

 

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 29.8.2015 / 29.8.2015
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém