Orientační nabídka


 

Zpracování, ukládání a prezentování dat (neboli sledovaných údajů)

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Ačkoliv to stavební zákon přímo neukládá, je pro pořizovatele ÚAP (tj. Krajský úřad Ústeckého kraje - KÚÚK - a obce s rozšířenou působností - ORP - ) „jediným“ racionálním řešením evidovat a zpracovávat data v digitální formě. Z důvodu přehlednosti a snazší orientace při následné práci s daty je neopomenutelnou nutností jednotná evidence těchto dat.

Proto KÚÚK pro svou potřebu a potřeby ORP pro zpracování dat pořídil datový model (DM), který byl dále (bezplatně) poskytnut pro užívání jednotlivým ORP.  DM není vázán na používaný GIS software. DM obsahuje strukturálně uspořádané jevy dle přílohy č. 1 A a B vyhlášky č. 500/2006 Sb. V návaznosti na DM a na „nutnost“ jednotného zpracování dat a jejich  pozdějšího zpracování (v rámci kraje), pořídil KÚÚK produkty (softwaru) pro jednotnou symboliku a vizualizaci dat ÚAP a jejich následnou správu. Zakoupené produkty byly pořízeny v licencí jak pro vlastní použití tak pro využívání jednotlivými ORP.

Jedná se o tyto produkty:

- symbolika a vizualizace projektů ÚAP pro mxd ArcGIS 

- symbolika a vizualizace pro UMN Mapserver-UAP4MS

- aplikace SDZP (Správa Datových Zdrojů Poskytovatelů)

 

Symbolika a vizualizace dat pro mxd ArcGIS (CAD) bude sloužit pro jednotný vzhled výstupů dat ÚAP (v rámci kraje) a umožní přehlednou orientaci v jednotlivých ÚAP. Do budoucna se uvažuje i pro využití při zpracování jiných ÚPP a také ÚPD.

Symbolika a vizualizace UMN Mapserver-UAP4MS poskytne jednotný vzhled projektů prezentovaných (vystavovaných) na internetu. Tento nástroj je tzv. Open Source, tj. není vázán na konkrétní mapový server, a tudíž je použitelný na různých mapových serverech využívaných na jednotlivých ORP.

Aplikace  SDZP je softwarový nástroj pro evidenci a správu dat ÚAP. Je určena k přehledné evidenci sledovaných jevů ÚAP a poskytovatelů těchto dat. Aplikace není závislá na používaném softwaru, neboť bude poskytovaná přes internetové rozhraní. Aplikace bude poskytována včetně možnosti vkládání „Pasportu údajů o území“.

 

 
Zodpovídá: Mgr. Adéla Falcmanová
Vytvořeno / změněno: 5.3.2008 / 5.3.2008 | Zveřejnit od-do: 1.7.2010-1.7.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém