Orientační nabídka


 

Zřícení skal na silnici Hřensko - Děčín

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Odpověď pro Mladou frontu Dnes (Milan Osvaag)
 

 
 

ODPOVĚĎ NA DOTAZ Mladá fronta Dnes (Milan Osvaag) ze dne  3. 12. 2004

 

Dotaz (v původním znění):

Co je nového od doby, kdy Ústecký kraj vyzval k likvidaci nebezpečí plynoucího z možností zřícení skal na silnici Hřensko – Děčín?

 

Odpověď:

Krajský úřad Ústeckého kraje, odbor životního prostředí a zemědělství (KÚÚK) vydal 1. prosince 2004 rozhodnutí, v němž jako druhoinstanční odvolací orgán opravil dílčí nepřesnosti v rozhodnutí Městského úřadu v Děčíně (MÚ DC) a platnost takto upraveného rozhodnutí potvrdil. MÚ DC už na podzim loňského roku nařídil Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD), aby provedlo na své náklady taková opatření, která by zamezily ohrožení zdraví osob a zajištění v souvislosti s možným zřícením skalního bloku P31 nad silnicí Děčín – Hřensko. ŘSD se proti tehdejšímu rozhodnutí odvolalo, nicméně KÚÚK šetřením zjistil, že MÚ DC danou problematiku řešil kompetentně, v souladu s ustanoveními zákona o lesích. KÚÚK prověřoval odvoláním napadený ne zcela konkrétní rozsah nařízených sanačních opatření a ten mohl být upraven teprve díky dohodě o rozsahu zabezpečovacích prací, uzavřené mezi Správou ochrany přírody a krajiny Chráněné krajinné oblasti Labské pískovce a zpracovatelem projektu, firmou AZ Consult, ke které došlo v říjnu tohoto roku. Rozhodnutím KÚÚK je tedy potvrzeno rozhodnutí, v němž je ŘSD stanoven rozsah a způsob nelesnických zabezpečovacích opatření k zajištění bezpečnosti osob a majetku podle zákona o lesích, podle projektu zpracovaného oprávněným projektantem. Rozhodnutí KÚÚK je konečné a nelze se proti němu odvolat.

Správa ochrany přírody a krajiny Chráněné krajinné oblasti Labské pískovce v polovině listopadu v návaznosti na upravený projekt sanace zaslala na Ministerstvo životního prostředí ČR návrh na administraci výjimky z ochranných podmínek první zóny CHKO pro jednání vlády. Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc v této souvislosti osloví resortního ministra Libora Ambrozka s žádostí o urychlené projednání výjimky, potřebné pro vydání stavebního povolení na sanaci skalního masivu P31, který ohrožuje výše zmíněnou silnici I/62.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 8.12.2004 / 17.7.2006 | Zveřejnit do: 31.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém