Orientační nabídka


 

Zvoleny nové orgány Regionální rozvojové agentury Ústeckého kraje, a.s.

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Zvoleny nové orgány Regionální rozvojové agentury Ústeckého kraje, a.s.
V souladu s § 181, bodem 2 Obchodního zákoníku svolalo na žádost majoritního akcionáře představenstvo Regionální rozvojové agentury Ústeckého kraje 5. mimořádnou valnou hromadu společnosti. Majoritního vlastníka zastupoval na mimořádné VH náměstek a zástupce krajského hejtmana Radek Vonka (na snímku).
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 26. března 2007

Zvoleny nové orgány Regionální rozvojové agentury Ústeckého kraje, a.s.

V souladu s § 181, bodem 2 Obchodního zákoníku svolalo na žádost majoritního akcionáře představenstvo Regionální rozvojové agentury Ústeckého kraje 5. mimořádnou valnou hromadu společnosti. Důvodem byla potřeba volby nových orgánů RRA, poněvadž majoritním vlastníkem RRA se stal v nedávné době Ústecký kraj, jenž vlastní 108 z vydaných 200 akcií, čímž jich má v držení plných 54 %. Majoritního vlastníka zastupoval na mimořádné VH náměstek a zástupce krajského hejtmana Radek Vonka (na snímku).

            Jednání bylo přítomno 17 akcionářů se 158 hlasem a 79 % všech vydaných akcií, řídil ji stávající předseda představenstva Jan Řehák, přítomen byl též místopředseda představenstva a generální ředitel RRA Manfred Hellmich. .                                               

             Pátá mimořádná valná hromada Regionální rozvojové agentury Ústeckého kraje, a.s. odvolala pětičlenné představenstvo společnosti a pětičlennou dozorčí radu a zvolila nové představenstvo  (Radek Vonka, Pavel Kouda, Jan Řehák, Pavel Šustáček a Zbyněk Pěnka) a novou dozorčí radu (Antonín Terber, Tomáš Kříž, Iva Ritschelová, Ivo Bednář, Josef Horáček a Jiří Cingr). V průběhu jednání vystoupil náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka. V úvodu poděkoval všem odstupujícím členům představenstva a dozorčí rady za práci v uplynulých letech a konstatoval, že Regionální rozvojová agentura, která byla založena před třinácti roky, významnou měrou naplňuje úkoly Ústeckého kraje v rozvoji regionu v hospodářské či sociální oblasti. „Tato naše agentura je servisní organizací akcionářů-institucí, které mají podle zákona ve své působnosti hospodářský a společenský rozvoj, tedy obce a konkrétně Ústecký kraj nebo k němu přispívají, například  hospodářské či agrární komory a odborové organizace. Ústecký kraj bude, jako nový majoritní vlastník, zárukou nových aktivit RRA, pružnosti a její operativnosti. Regionální rozvojová agentura se stane silnou akciovou společností sloužící Ústeckému kraji, krajskému úřadu i třetím osobám.“ Radek Vonka dále nastínil konkrétní úkoly v oblasti rozvojových projektů a jejich zabezpečování, v informačním servisu, managementu nevyužívaných hospodářských areálů (brownfield) v zájmu kraje  a hovořil také o destinačním managementu cestovního ruchu, o Škole obnovy venkova či chystané Nadaci cyklostezky.

V nejbližších dnech zasednou nové orgány RRA a zvolí své předsedy. Řádná valná hromada Regionální rozvojové agentury Ústeckého kraje, a.s. se připravuje na letošní červen.                                                                                                   

 

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

 

Majoritního vlastníka -Ústecký kraj- zastupoval náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.
Majoritního vlastníka -Ústecký kraj- zastupoval náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka.

Pátou mimořádnou valnou hromadu RRA řídil Jan Řehák (vlevo nahoře).
Pátou mimořádnou valnou hromadu RRA řídil Jan Řehák (vlevo nahoře).

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 27.3.2007 / 28.3.2007 | Zveřejnit od-do: 27.3.2007-27.4.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém