Orientační nabídka


 

Aktuálně: V úterý poslední mimořádná jízda soupravy RegioShark na vrcholky Krušných hor

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
zimní sezóna
Unikátní zážitek nabízí mimořádné únorové jízdy moderní soupravy RegioShark, zvané taktéž Žralok, horskou železnicí plnou tunelů a mostů na krušnohorskou Moldavu. Mimořádnost celé akci dodává fakt, že se jedná o přímý spoj z Ústí nad Labem, vedený na vrcholky Krušných hor přes Teplice.
Přidejte se ke stovkám cestujících, kteří si tuto možnost nenechali ujít.
 

 
 

Žralok na Moldavě se těší zájmu cestujících.

 

Na Moldavu doposud podobná železniční souprava nikdy nejela a podobný spoj byste jinak v jízdním řádu hledali marně. Doprava Ústeckého kraje (DÚK) zajistila ve spolupráci s Českými drahami v období jarních prázdnin celkem 4 jízdy této soupravy.

RegioShark vyrazí z krajského města a opačně 1., 2., 15. a 16. února 2016, vždy ve stejných časech:

 

Pokud byste chtěli využít jen jednu cestu RegioSharkem a nebudete chtít trávit na vrcholcích hor celý den, můžete využít pro cestu nahoru nebo dolů dopravu moldavským motoráčkem, který jezdí na lince U25 mezi Moldavou, Osekem a Mostem a jede na Moldavu v období zimních prázdnin čtyřikrát za den. Podobně se na Moldavu můžete dostat jedním z pěti párů denních spojů autobusu 493 z Teplic. Přitom Vám na všechny uvedené dopravní prostředky stále platí jedna integrovaná jízdenka DÚK. Na Moldavě Vás oproti předložení jízdenky čeká horký čaj a mimořádná možnost nahlédnout do vestibulu tamějšího nádraží. K jízdám RegioSharku bude mimořádně otevřena také nádražní restaurace.

Rozmary letošního počasí sice neumožňují využít běžkařské tratě a jiné zimní sporty, ale výlet na Krušné hory můžete spojit s krásnou vycházkou na čerstvém vzduchu. Nemusíte se vracet zpět na Moldavu, ale klidně sejít do níže položených železničních zastávek.  

Výhodou mimořádných jízd RegioSharku na Moldavu je, že pro ně platí běžný tarif Dopravy Ústeckého kraje i běžný tarif Českých drah. Dá se tedy využít jak například IN karta ČD, tak časová síťová jízdenka DÚK a další, pro danou cestu a čas platné jízdní doklady. Pokud nemáte časovou jízdenku, zvažte, který jednorázový jízdní doklad Vás dle Vaší konkrétní situace vyjde výhodněji. Ceny jízdenek na shodné trase dle tarifu DÚK a dle tarifu ČD se individuálně odlišují.


Příklad jednosměrného jízdného z Ústí nad Labem a Teplic dle Tarifu DÚK:

                                             Dospělý        Dítě 6-15 let
Ústí nad Labem - Moldava           59,-                   29,-
Teplice - Moldava                          40,-                   20,-

Pokud vyrazíte na mimořádnou cestu na Moldavu ze vzdálenějších míst Ústeckého kraje, pak zvažte možnost využití krajské celosíťové jednodenní jízdenky DÚK, kterou pořídíte pro dospělé za 130 Kč, studenty do 26 let za 97 Kč, děti za 65 Kč a ZTP za 32 Kč. Jednodenní jízdenka platí ve všech vlacích a autobusech DÚK ode dne zakoupení až do 4:00 hod. druhého dne.

Cenu konkrétní jízdenky DÚK z místa Vašeho nástupu lze dopočítat v tarifním kalkulátoru DÚK na www.dopravauk.cz.


 
Zodpovídá: Jan Maxa
Vytvořeno / změněno: 20.1.2016 / 15.2.2016 | Zveřejnit do: 15.2.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém