Orientační nabídka


 

Doprava Ústeckého kraje: Má práce je velmi rozmanitá, říká dozorčí provozního obvodu David Starosta

foto
Když se v dnešní době řekne první linie, většině lidí se vybaví lékaři, sestry, záchranáři, hasiči či policisté. Za jejich činnost jim patří obrovský dík, ale Doprava Ústeckého kraje má také svoji první linii. Jsou to řidiči, průvodčí, strojvedoucí, dispečeři a další, kteří i v době pandemie den co den nastupují do své služby lidem. Pan David Starosta pracuje u Správy železnic v úseku řízení provozu ve funkci dozorčího provozního obvodu Ústí nad Labem, co jeho práce obnáší, se dozvíte v našem rozhovoru.
 

 
 

Jak jste se k této profesi dostal, co vaše práce obnáší a jak dlouho zde pracujete?

K mé současné profesi jsem se dostal díky nabytým zkušenostem, které jsem získal na pozici signalisty a výpravčího.  Má práce je velmi rozmanitá. Od kontrolní činnosti provozních zaměstnanců, připomínkování staničních řádů až po nehodový dozor v provozním obvodu. Ve funkci dozorčího provozu pracuji rok a půl.   

 

Co je pro vás ve vaší práci nejnáročnější? Popište nám, jak vypadá váš běžný pracovní den?

Mezi nejnáročnější činnosti patří řešení personálních záležitostí. Můj běžný pracovní den začíná ve 4:30 hodin, kdy vstanu a připravím se k odchodu do zaměstnání. Každý den se účastním ranního hodnocení u pana přednosty, kde provádíme rozbor provozní situace za uplynulých 24 hodin.  Následně se věnuji plnění úkolů, které vyplynou z této porady, kontrole a vedení svěřeného obvodu.        

 

Většina lidí ví, že na dráze pracují strojvedoucí, průvodčí a výpravčí, ale práce na železnici je mnohem pestřejší, jaké další pracovní pozice byste přiblížil našim čtenářům?

Nelze opomenout operátory železniční dopravy, signalisty, staniční dozorce a dozorce výhybek, kteří se také podílí na zajištění plynulosti železničního provozu.  

 

Máte nějakou událost, která vám utkvěla v paměti, ať už pozitivně nebo negativně?

Řešení těžkostí a problémů v železničním provozu v souvislosti s pandemií COVID 19.  

 

Vzkázal byste něco cestujícím?

Poprosil bych je o trpělivost a pochopení při náročných modernizacích pro zvyšování komfortu cestování, při kterých dochází ke zpoždění v železniční dopravě.  


foto

 



Pracujete v krajské dopravě a chcete s námi sdílet váš příběh? Napište nám na email marketingduk@kr-ustecky.cz a my se vám ozveme.

 

 
Zodpovídá: Mgr. Markéta Voleníková
Vytvořeno / změněno: 3.6.2021 / 3.6.2021
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém