Orientační nabídka


 

Hejtman se seznámil s projektovým záměrem Transformačního centra Ústeckého kraje

Posledního pracovního jednání projektového týmu, který připravuje záměr vybudování Transformačního centra Ústeckého kraje v rámci Operačního programu Spravedlivá transformace, se spolu s radní Ivou Dvořákovou zúčastnil také hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller.
Tisková zpráva ze dne 14. ledna 2022
aa
 

 
 

Radní Iva Dvořáková, která má transformační projekty v gesci, připomněla cíle záměru: „Transformační centrum bude mít za úkol zajistit veřejnou službu v oblastech, které budou pro transformaci kraje klíčové.“  Tyto služby jsou sloučeny do čtyř tzv. pilířů, které představili jednotliví garanti. 

První pilíř se zaměřuje na datové služby (portál PORTABO, internet věcí, práce s daty), druhý výrazně rozšiřuje činnost Inovačního centra Ústeckého kraje směrem ke službám technologického centra, třetí pilíř je zaměřen na energetiku (nové trendy a technologie, komunitní energetika, energetická chudoba) a konečně čtvrtý pilíř komplexně řeší krajinu po těžbě, revitalizace brownfieldů a rozvojové plány kraje. Ke každému pilíři proběhla krátká diskuse. 

Hejtman Jan Schiller zdůraznil zejména téma energetiky v kontextu současné energetické krize, se kterou se bude muset kraj vypořádat. Dále se řešil stav projektových příprav a časový harmonogram prací na první polovinu letošního roku. V ní bude stěžejní činností architektonická soutěž na přestavbu budovy bývalé střední školy v areálu Stará v Ústí nad Labem, aby vzniklo moderní a důstojné sídlo, kde bude Transformační centrum Ústeckého kraje poskytovat své služby. „Věřím, že přestavba objektu bude špičkovou ukázkou toho, jak je možné řešit revitalizace sídlištních brownfieldů v Ústeckém kraji,“ vyjádřil hejtman Schiller v závěru své přání.

1
Pracovní jednání k Transformačnímu centru Ústeckého kraje, zprava radní Iva Dvořáková, hejtman Jan Schiller a Iva Tomešová, vedoucí odboru podpory podnikání, inovací a transformace

2
Pracovní jednání k Transformačnímu centru Ústeckého kraje na krajském úřadě

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 14.1.2022 / 14.1.2022
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém