Orientační nabídka


 

Kraj chce vylepšit cestování pro turisty v Českém Švýcarsku

zeleny autobus
Doprava Ústeckého kraje připravila jízdní řády turistických linek pro novou sezónu. Naplno odstartuje na konci března. Kromě tradičních tras se počítá i se změnami, které vylepší spojení a propojení vyhledávaných turistických cílů Národního parku České Švýcarsko.
 

 
 

Autobusová linka 441 by měla nově jezdit na trase Česká Kamenice – Růžová – Janov – Hřensko – Mezní Louka – Mezná v převážně hodinovém intervalu. O změnu kraj požádala Destinační agentura České Švýcarsko, která eviduje požadavky turistů a využití jednotlivých spojů v rámci turistické sezóny. Nová trasa by měla zlepšit dostupnost oblíbených cílů v národním parku.

Změn se dočká linka 435, která nově pojede po trase Mezná – Mezní Louka – Hřensko – Schmilka v hodinových intervalech. Bude umožňovat přestupy na linku 434 ve směru od Schmilky na Jetřichovice a Krásnou Lípu.

Základní linkou národního parku zůstává autobus 434 Děčín – Hřensko – Jetřichovice – Chřibská – Krásná Lípa, která se téměř nezmění – pouze se u ní přidá nové přestupní místo na zastávce Hřensko, střed.

Další linkou, která bude brázdit České Švýcarsko, je 438 na trase Děčín – Hřensko – Mezní Louka – Mezná, doplňující trasu 434. Díky tomu budou spoje mezi Děčínem a Mezní Loukou jezdit v půlhodinovém intervalu.

Turistické linky začínají v kraji jezdit na Velký pátek 29. března. Uvedené autobusové spoje pojedou každý víkend a během státních svátků. O letních prázdninách pak budou k dispozici i ve všední dny.


mapa_ČŠ

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Mgr. Alena Šmídová
Vytvořeno / změněno: 13.2.2024 / 13.2.2024
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém